Prva banka: Prihod EPCG po osnovu subordinisanog duga iznosiće otprilike 8,4 miliona eura

"Ukazujemo da se prostom matematičkom računicom na osnovu iznijetih podataka može utvrditi da je EPCG do sada prihodovala od Prve banke Crne Gore cca 7,1 miliona eura po osnovu kamata na subordinisani dug u periodu od 31.03.2010. do 01.10.2024. godine", kazali su iz Prve banke

8255 pregleda 2 komentar(a)
Prva banka, Foto: Biljana Matijašević
Prva banka, Foto: Biljana Matijašević

Ukupan prihod Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) po osnovu subordinisanog duga od Prve banke Crne Gore iznosiće otprilike 8,4 miliona eura, saopšteno je danas iz Prve banke.

Oni su reagovali na autorski tekst Milutina Đukanovića, predsjednika Odbora direktora EPCG "Snabdijevanje, trgovina, KAP, Prva banka - odluke od vitalnog značaja za poslovanje EPCG" koji je objavljen danas na Portalu Vijesti.

"U vezi sa informacijom koju je gospodin Đukanović, predsjednik odbora direktora EPCG, iznio u svojem saopštenju pod naslovom 'Snabdijevanje, trgovina, KAP, Prva banka - odluke od vitalnog značaja za poslovanje EPCG', objavljenom u sredstvima javnog informisanja dana 12.09.2024. godine, ukazujemo da se prostom matematičkom računicom na osnovu iznijetih podataka može utvrditi da je EPCG do sada prihodovala od Prve banke Crne Gore cca 7,1 miliona eura po osnovu kamata na subordinisani dug u periodu od 31.03.2010. do 01.10.2024. godine. Do kraja roka dospjeća subordinisanog duga (01.04.2028.) EPCG će prihodovati još cca 1,3 miliona eura, tako da će ukupan prihod EPCG po osnovu subordinisanog duga od Prve banke Crne Gore iznositi cca 8,4 miliona eura", ističe se u saopštenu Prve banke.

Iz te banke su dodali da se profesionalno i sa punom odgovornošću odnose prema depozitima svojih klijenata.

"Njihovo povjerenje ničim nije dovedeno u pitanje, što se vidi i iz činjenica koje je predsjednik EPCG iznio", piše u saopštenju Prve banke.

Bonus video: