Radulović: Iskoristiti dobru poziciju Luke Bar za povezivanje sa evropskim i svjetskim tržištima

Luci Bar treba dobra putna, ali i željeznička infrastruktura, kako bi postala konkurentnija na tržištu, kazao je ministar pomorstva

2928 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Ministarstvo pomorstva
Foto: Ministarstvo pomorstva

Luka Bar je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih objekata i ima ključnu ulogu za Crnu Goru i region Zapadnog Balkana, poručio je ministar pomorstva Filip Radulović.

On je na "Balkan Integration Forumu" kazao da Luka Bar ima dobru poziciju i da to moramo iskoristiti kako bismo se povezali sa evropskim i svjetskim tržištima.

"Luka Bar predstavlja ulaznu tačku za uvoz i izvoz robe, ne samo za Crnu Goru, već i za susjedne zemlje koje nemaju izlaz na more", rekao je Radulović.

Filip Radulović
foto: Ministarstvo pomorstva

Ministar smatra da Luka Bar nije dovoljno iskorišćena i kaže da ova Vlada ima namjeru da ulaže u lučku infrastrukturu.

"Mi smo već kandidovali kod WBIF projekat proširenja akvatorija Luke Bar. To je jedan važan projekat jer širenje kapaciteta luke može direktno uticati na povećanje zaposlenosti i unapređenje lokalne ekonomije", kazao je Radulović, kako je saopštilo Ministarstvo pomorstva.

On je poručio i da Luci Bar treba dobra putna, ali i željeznička infrastruktura, kako bi postala konkurentnija na tržištu.

Bonus video: