Sindikat SMATSA: Suluda tvrdnja crnogorskog Ministarstva saobraćaja

Sindikat zamolio ministarstvo da se "ubuduće suzdržavaju od iznošenja ovakvih tvrdnji u javnosti"

2743 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sindikat kontrole letjenja (SKL) naveo je da ni u jednom od svojih dopisa ili izjava nisu iznijeli tvrdnju da će "Eurocontrol uvesti sankcije SMATSA".

Dodali su da ne znaju odakle proistične takva "suluda tvrdnja" crnogorskog Ministarstva saobraćaja i zamolili da se "ubuduće suzdržavaju od iznošenja ovakvih tvrdnji u javnosti", prenosi N1.

SMATSA je, kako se navodi, uspješan projekat država Srbije i Crne Gore, "po mnogome jedinstven u Evropi" i da kao takav treba i da ostane.

Sindikat je reagovao na tekst "Vijesti" u kom je objavljena i informacija da je Vlada Srbije usvojila finansijski plan Kontrole letjenja.

„S tim u vezi, SKL podržava odluke Vlada Republike Srbije i države Crne Gore da daju saglasnost na poslovanje SMATSA i očekujemo od oba Osnivača punu podršku u daljem razvoju i budućim poduhvatima. Naglašavamo da su pred SMATSA veliki izazovi u narednim godinama, prije svega zbog najvećeg povećanja vazdušnog saobraćaja na nivou Evrope. Ove izazove umnogome otežavaju i pojedinci koji ulaze u osmu deceniju života i nikako da 'blagoizvole otići u zasluženu penziju“, navode iz Sindikata.

Bonus video: