ACV: Novo rukovodstvo otklanja neusklađenosti iz prethodnog perioda

Agencija za civilno vazduhoplovstvo se oglasila povodom izvještaja Državne revizorske institucije za 2023.

4587 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Agencija za civilno vazduhoplovstvo
Foto: Agencija za civilno vazduhoplovstvo

Agencija za za civilno vazduhoplovstvo (ACV) saopštila je da je novo rukovodstvo te agencije samoinicijativno pokrenulo procedure za unapređenje poslovanja i otklanjanje neusklađenosti iz prethodnog perioda, na koje ukazuje i Državna revizorska institucija (DRI) sadašnjim izvještajem za 2023. godinu.

Nadležni Kolegijum DRI-a dao je pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na godišnji finansijski izvještaj ACV-a i negativno mišljenje na pravilnost poslovanja za 2023. godinu.

"Napominjemo da je ACV prošle godine bila u specifičnoj situaciji, s obzirom da u jednom periodu nije imala direktora, a potom je institucija bila u stanju sa vršiocem dužnosti direktora. Aktuelno rukovodstvo Agencije imalo je otvorenu, konstruktivnu i djelotvornu saradnju sa predstavnicima DRI", navodi se u saopštenju.

Kažu da je DRI-u ukazano na završnom sastanku da će određene nepravilnosti biti riješene organizacionim promjenama kroz novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, čiji je cilj "upravo unaprijeđen, efikasniji i zakonit rad, isključivo u interesu ove značajne institucije".

"Dodatno, prije revizije DRI - menadžment i Savjet Agencije već su prepoznali da je potrebno poboljšati ili usvojiti nove procedure, kao i uskladiti poslovanje u određenim oblastima. To je rezultiralo uklanjanjem pojedinih preliminarnih nalaza DRI nakon što smo dostavili objektivne dokaze", dodaje se.

Navode i da će ACV, u skladu sa instrukcijama DRI-a, pripremiti akcioni plan za uklanjanje uočenih nepravilnosti iz prethodnog perioda i o tome ih redovno informisati.

Bonus video: