Leković: Privredni značaj Luke Bar ogroman, moramo pomoći u sanaciji štete

"Podrška u obnovi Luke Bar nije samo ulaganje u oporavak lokalne zajednice, već i u očuvanje strateškog nacionalnog resursa. Luka Bar direktno doprinosi zapošljavanju stotina radnika, te predstavlja ključnu tačku za dalji privredni napredak Crne Gore"

3109 pregleda 64 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Nevrijeme koje je pogodilo Crnu Goru 2. jula nanijelo je značajnu štetu Luci Bar, jednom od najvažnijih privrednih resursa kako za grad Bar, tako i za čitavu državu. Zbog toga se mora hitno pomoći u sanaciji štete.

To je saopštio poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Leković.

On je istakao da je Luka Bar ključni oslonac crnogorske ekonomije, ne samo zbog njenog geografskog položaja već i zbog uloge koju ima u međunarodnoj trgovini, transportu i povezivanju regiona. Neometano funkcionisanje Luke Bar, ocijenio je, od suštinskog je značaja za ekonomski razvoj i održavanje stabilnog poslovnog okruženja u zemlji.

"Zbog toga je važno da svi prepoznamo značaj ovog problema i pružimo hitnu podršku u sanaciji štete. Luka Bar u narednom periodu može imati dodatne negativne posljedice, ne samo za poslovanje Luke, već i za cjelokupnu privredu i ekonomske tokove", poručio je Leković.

Dodao je da je Luka Bar centralna tačka privrednih aktivnosti, a njen oporavak je ključan za stabilnost logističkih i transportnih lanaca.

"Podrška u obnovi Luke Bar nije samo ulaganje u oporavak lokalne zajednice, već i u očuvanje strateškog nacionalnog resursa. Luka Bar direktno doprinosi zapošljavanju stotina radnika, te predstavlja ključnu tačku za dalji privredni napredak Crne Gore", piše u saopštenju.

On misli da će brza reakcija spriječiti eventualne gubitke prihoda i štete po ugled zemlje kao pouzdanog međunarodnog partnera u pomorskom transportu.

U ovom trenutku, po njegovim riječima, svima prioritet mora biti obnova i osiguranje stabilnosti rada Luke Bar, kako bi se spriječile dugoročne posljedice za privredu Crne Gore.

Luka Bar nije samo luka već jee stub razvoja Crne Gore, zaključio je.

Bonus video: