Na sjednici TO Budva izabran Izvršni odbor: Otvoren put za razrješenje Kuljače

Za predsjednicu Izvršnog odbora imenovana je Dragana Kovačević, članovi su Mina Jablanović Mićević, Mirko Božović, Nikola Kasalo i Miroslav Vujović

21550 pregleda 42 reakcija 32 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vuk Lajović
Sa sjednice, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.10.2024. 15:09h

Skupština Turističke organizacije Budva danas je izabrala novi petočlani Izvršni odbor, jednoglasna je odluka 14 prisustnih članova.

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić otvorila je treću redovnu sjednicu V saziva Skupštine Turističke organizacije Budve i saopštila da je od 23 člana prisutno 14 članova, te da ima kvoruma.

Za predsjednicu Izvršnog odbora imenovana je Dragana Kovačević, članovi su Mina Jablanović Mićević, Mirko Božović, Nikola Kasalo i Miroslav Vujović.

Ovim je otvoren put za razrješenje direktora Nemanje Kuljače.

Ministarstvo turizma ranije danas je pozvalo Upravnu inspekcijsku da izvrši inspekcijski nadzor, uz tvrdnju da je sjednica zakazana mimo zakona.

Gradska menadžerka Marijana Božović je kazala da je sjednica zakonita i da se vodi medijski i politički linč.

Ona je ustvrdila da je Turistička organizacija dovedena na rub poslovanja, te za to optužila aktuelno rukovodstvo.

Podsjetila je da su četiri člana Izvršnog odbora podnijeli ostavke, te da je sada zakonski zakazana sjednica i izabran novi Izvršni odbor.

"Osuđujem obmanjivanje Suda od strane direktora TO Budva Nemanje Kuljače. Pozivam ministarku turizma da se pozabavi sramotnim poslovanjem Turističke organizacije", poručila je Božović.

Ona je navela je da je TO Budva postala u službi jedne političke partije, te da se uzme video materijal i provjeri.

"Kancelarija menadžera Opštine Budva služila je kao štab tokom izborne kampanje za majske izbore. Neka se sve ispita od strane nadležnih. Da se utvrdi ko je skinuo video nadzor. Opština Budva snosi grešku za izbor direktora, a pohvalno je što sada zakonski djeluje", naglasila je Božović.

Pozvala je Specijalno tužilaštvo da ispita poslovanje TO Budva i povezanost određenih osoba sa direktorom Nemanjom Kuljačom i dobijanje poslovnih aranžmana.

"Moralno dno koje je dotakla TO Budva, što je neko umislio da TO može biti privatna firma. Ona nije vlasništvo kumovskih veza, nego svih građana opštine Budva", kazala je Božović.

Ona je detaljno navela poslovne i kumovske veze Kuljače i biznismena Marka Kentere, te poručila da su na taj način oštetili kasu najbogatije lokalne TO u Crnoj Gori.

Navela je da se po direktivi TO Budva kreiraju lažni profili na društvenim mrežama preko kojih se omalovažava akteulno opštinsko rukovodstvo i pozvala nadležne da to ispitaju.

Božović je zapitala zbog čega se rukovodnstvo TO Budva nije bavilo zgradom Komiteta, kao i poslovnim prostorima na trećem spratu TQ Plaze koji su im ustupljeni za razvoj kulture, a u šta ništa nije uloženo i predstavljaju ruine, već se bave kancelarijom koja pripada Službi menadžera grada.

Sekretar za investicije Joko Popović, koji je član opštinskog Koordinacionog tijela za pripremu sezone, naglasio je da direktor Kuljača nikada nije prisustvovao tim sastancima.

Optužio je Kuljaču da je on krivac za tok sezone, a ne građevinski radovi ili smeće kako se spočitava.

"Nadam se da će novi Izvršni odbor smijeniti ovakvog direktora i postaviti novog i da ćemo uspješno pripremiti novu turističku sezonu", kazao je Popović.

Skupština nije usvojila izvještaj o poslovanju TO Budva i finansijski plan za 2022., 2023. , kao ni finansijski plan i program rada za 2024.godinu.

Božović: Kuljača nezakonito za stalno zaposlio čak 15 radnika

Božović je naglasila da je Kuljača nezakonito u TO Budva tokom izbornog procesa zaposlio čak 15 radnika za stalno.

"Jedno od njih je lice zaposleno na mjesto vozača, a da vozačku dozvolu i nema, preko 30 ugovora o privremeno povremenim poslovima. Pitam Ministarstvo turizma i Specijalno tužilaštvo da li je ovo zakonito djelovanje po statutu TO Budva i zašto ne reaguju na ovakvu zloupotrebu položaja direktora Nemanje Kuljače”, poručila je ona.

Bonus video: