Lekić podnio ostavku, najavio da će štetu na službenom vozilu platiti sam

"Ovu odluku donosim kao odgovoran čovjek, smatrajući da je, uzevši u obzir sve okolnosti, u ovom trenutku to jedino adekvatno rješenje"

42643 pregleda 446 reakcija 114 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Milan Lekić više nije predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja.

On je danas podnio ostavku.

"Ovim putem želim da vas obavijestim da podnosim ostavku na funkciju predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja. Ovu odluku donosim kao odgovoran čovjek, smatrajući da je, uzevši u obzir sve okolnosti, u ovom trenutku to jedino adekvatno rješenje", rekao je Lekić.

Lekić je u 11. oktobra imao udes službenim vozilom "infiniti" u Ulici Volođina u Pljevljima.

Njega je bjelopoljski Sud za prekršaje kaznio 750 eura zbog toga što je pijan izazvao udes u Pljevljima. U udesu je napravljena velika materijalna šteta na automobilu Rudnika.

"Od svog dolaska na ovu poziciju, uvijek sam imao na umu odgovornost koju nosimo prema našim sugrađanima i svim građanima Crne Gore. Svim svojim zalaganjem stremio sam da služim interesima Pljevljaka, njihovom blagostanju i napretku. Tokom mog mandata na mjestu Izvršnog direktora i predsjednika Odbora direktora Rudnik uglja je napravio najbolje rezultate u svojoj istoriji i tome mogu da svjedoče kako građani Pljevalja, tako i cijele Crne Gore", rekao je Lekić.

Najavio je i da će on platiti štetu nastalu na službenom vozilu.

"Uvjeren sam da su naši građani zaslužili najbolje, te ću i u budućnosti nastaviti da se borim za njihova prava i interese. Pljevlja i Pljevljaci ostaju moja posvećenost do kraja mog života", zaključio je Lekić.

Ministar energetike Saša Mujović istu noć kada se desila saobraćajna nezgoda pozvao je Lekića da podnese ostavku.

Lekić je i krajem maja pijan upravljao službenim vozilom.

Njega je tada zaustavila saobraćajna policija u Pljevljima nakon čega je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao automobilom sa preko promil alkohola u krvi.

Bonus video: