"Ulcinjskoj" veći prihodi od Ade

Nudističko naselje juče zatvorilo kapiju za goste nakon dobre sezone

4399 pregleda 1 komentar(a)
Rast broja gostiju, ali i njihove potrošnje: Ada Bojana, Foto: Shutterstock
Rast broja gostiju, ali i njihove potrošnje: Ada Bojana, Foto: Shutterstock

“Ulcinjska rivijera”, u okviru koje sada posluje nudističko naselje na Adi, ostvarila je ove godine prihod za 450 hiljada eura bolji u odnosu na prethodnu godinu, potvrđeno je “Vijestima” u tom hotelskom preduzeću, koje je juče zatvorilo kapije na Adi za ovogodišnju sezonu.

U Ulcinjskoj rivijeri još uvijek nemaju zvanične rezultate sezone, ali je prema nekim procjenama broj ostvarenih noćenja u odnosu na lani veći za oko 4-5 odsto. Takođe, neuporedivo je bolja vanpansionska potrošnja kao i druge usluge u naselju.

I početkom avgusta, iako je Ulcinj ukupno brojao nešto manje gostiju u odnosu na lani, naselje na Adi bilo je magnet za nudiste i bilježilo je rast broja turista. U naselju tada je ljetovalo oko 450 gostiju, od kojih je njih bilo 100 u nudističkom kampu.

U strukturi prednjačili su gosti iz Srbije, zatim iz Crne Gore, Češke, Njemačke i Rusije.

Ni ove godine Adu nijesu mimoišle poznate glumice Mirjana Karanović, Katarina Radivojević, Katarina Žutić, Gaga Mićalović, Milica Zorić...

Bivši hoteli “Ulcinjske rivijere” - “Olympic” i “Bellevue” dati su 2017. godine u zakup dug 30 godina kompaniji “Karisma” za godišnji zakup od 450.000 eura. U zakup je dato i 122.214 kvadrata državnog zemljišta, na kojem se pored ovih hotelskih objekata nalaze restoran i drugi prateći sadržaji.

Hodžića smjenjuju, dolazi Mila?

Uprkos postignutim rezultatima izvršni direktor “Ulcinjske rivijere” Ćamil Hodža (URA) uskoro će, a možda i tokom ove sedmice, biti smijenjen sa te funkcije, saznaju “Vijesti”.

Njega bi na toj funkciji trebalo da zamijeni kadar Force. Spekuliše se da bi to mogao biti sadašnji državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Armend Mila.

Mila je diplomirao menadžment u turizmu, a magistrirao biznis administraciju. Svoj radni angažman počinje u hotelskoj grupaciji “Montenegro Stars” kao pripravnik u hotelu Splendid.

Od 2013. do 2018. godine radio je u Turističkoj organizaciji Ulcinj. Godine 2018. imenovan je za generalnog direktora Direktorata za praćenje turističkih tokova i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. U julu 2022. imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

Bonus video: