Kordić: Intenzivirati saradnju sa Francuskom u edukaciji stručnog kadra

Ambasadorka je istakla i da su Francuzi zainteresovani za razvoj memorijalnog i kulturnog turizma, te da bi od velikog značaja bile direktne avio linije tokom čitave godine

1900 pregleda 0 komentar(a)
Kordić i Maske, Foto: Ministarstvo turizma
Kordić i Maske, Foto: Ministarstvo turizma

Crna Gora je malo tržište, Francuska je naš važan partner i stoga će nam vaše iskustvo u diverzifikaciji turističkog proizvoda i prevazilaženju sezonalnosti biti od posebnog značaja, kazala je ministarka turizma Simonida Kordić na sastanku sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Ona je dodala i da je Crnoj Gori važna razmjena iskustva u edukaciji kvalifikovanog kadra iz oblasti turizma i ugostiteljstva kako bismo unaprijedili turističke usluge.

Na sastanku, kom su prisustvovali i državni sekretari Vuk Žižić i Petar Drašković, bilo je riječi o odnosima dvije zemlje u oblasti turizma, kao i potencijalnom širenju saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma.

"Drago mi je da imamo ženu na liderskoj poziciji. Tu smo da vas podržimo, i da ojačamo odnose koji su već dobri. Okvir za to postavljen je tokom sastanka premijera Spajića i predsjednika Makrona, i turizam će biti jedna od važnih oblasti za saradnju dvije zemlje", poručila je Maske.

Kordić je, uz podstrek ženama da budu na rukovodećim mjestima, istakla da joj je drago što može da doprinese unapređenju odnosa Crne Gore i Francuske, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma.

Ambasadorka je istakla i da su Francuzi zainteresovani za razvoj memorijalnog i kulturnog turizma, te da bi od velikog značaja bile direktne avio linije tokom čitave godine.

Obostrano je pohvaljen projekat žičare Kotor-Lovćen, uz saglasnost da bi trebalo da služi kao primjer u razvijanju drugačijih sadržaja koji promovišu prirodne resurse Crne Gore, zaključuje se u saopštenju ministarstva.

Bonus video: