Brano Mićunović kupio zgradu od Duška Kneževića

Na mjestu Atlas banke važećim planskim dokumentima moguće je graditi zgradu sa osam spratova
817 pregleda 17 komentar(a)
Brano Mićunović, Duško Knežević, Palma, Atlas banka Budva, Foto: Vuk Lajović
Brano Mićunović, Duško Knežević, Palma, Atlas banka Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.07.2017. 18:05h

Nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović kupio je od kompanije Atlas invest Duška Kneževića jednospratnu staru zgradu u blizini budvanskog Starog grada, u kojoj se nalazi Atlas banka i popularni lokal Palma.

Mićunović je, prema evidenciji Uprave za nekretnine, zgradu kupio krajem juna, a prije neki dan je upisana zabilježba predugovora o kupoprodaji zgrade od 288 kvadrata i dvorišta od 172 kvadrata.

Atraktivna nekretnina nalazi se preko puta zgrade Zeta filma u vlasništvu istoimene kompanije koju kontroliše porodica Mićunović. Zeta film je dobio građevinsku dozvolu za gradnju kondo hotela na mjestu oronule zgrade Zeta filma, a gradnja bi mogla da počne u oktobru.

Na mjestu Atlas banke važećim planskim dokumentima moguće je graditi zgradu sa osam spratova.

Nepoznanica je koliko će Mićunovića koštati ova nekretnina, koja je godinama pod hipotekom kiparske Eurobanke zbog kredita od 8,5 miliona eura.

Ministarstvo turizma i održivog razvoja je krajem prošle godine, nakon što je Mićunović zaključio ugovor sa Opštinom Budva o izmirivanju komunalija, izdalo građevinsku dozvolu Zeta filmu za izgradnju kondo hotela sa pet zvjezdica.

Zeta film posjeduje i 3.149 kvadrata zemlje, na kojoj je izgrađen objekat nekadašnjeg vodećeg crnogorskog filmskog preduzeća, od 1.491 kvadrat poslovnog prostora. Zeta film je u vrijeme masovne vaučerske privatizacije, preuzela kiparska Anagusta. Ubrzo se kao većinski vlasnik akcija upisuje porodica Mićunović.

U CRPS Mićunović je upisan kao predsjednik Borda direktora Zeta filma, dok su njegov sin Đorđe, kćerka Andrea Kustudić i sinovac Predrag Mićunović, članovi borda.

Bonus video: