Vujović: Željezarci samo žele da rade

"Radnici će sve uraditi da ispune zahtjeve i da ova fabrika opstane, a radnici zadrže svoja radna mjesta"

2716 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Sindikalne organizacije EPCG Željezara Nikšić, Ivan Vujović, poručio je da ta organizacija i radnici ne žele da bilo koga označe za krivca zbog trenutne situacije u fabrici, kao i da njih jedino zanima da rade, kao što cijelo vrijeme govore.

Kako je naveo u saopštenju za javnost, na jučerašnjem sastanku sa ministrom Sašom Mujovićem predočeno im je da se Željezara nalazi u „dramatičnoj situaciji“.

„Ne želeći da se vraćamo unazad, upiranjem prsta u bilo čiju krivicu saopšteno nam je da je potrebno da u narednom periodu proizvedemo u našim pogonima 3 MW konstrukcija za potrebe SE. Za mjesec novembar je potrebno proizvesti 2 MW dok bi se radnici ustalili i pojedini obučili za radna mjesta koja su deficitna. Ono što mogu da kažem u ime radnika jeste da nas apsolutno i jedino zanima da radimo, što smo govorili sve vrijeme. Od ministarstva i predstavnika EPCG smo dobili ono što smo tražili, na nama je da to sada i pokažemo. Od njih samo tražimo malo razumijevanja na samom početku, ali ono što je najvažnije mi moramo ispuniti očekivano da bi ova fabrika opstala. Sigurno da je pokazatelj te dobre volje i to što je Miloš Nikolić izabran za izvršnog direktora, čovjek koji živi zajedno sa ovim radnicima za ovu fabriku i njen opstanak. Radnici će sve uraditi da ispune zahtjeve i da ova fabrika opstane, a radnici zadrže svoja radna mjesta“, rekao je Vujović.

Jučerašnjem sastanku kod ministra Mujovića pored predstavnika radnika, prisustvovali su predstavnici EPCG na čelu sa Milutinom Đukanovićem, kao i predstavnici menadžmenta kompanije.

Bonus video: