Opština Bar: Petoviću 9.000 eura za nabavku pčelinjih zajednica i prateće opreme

U saopštenju se navodi da je Opština Bar donijela Odluku o odobravanju sredstava za podršku mladim poljoprivrednicima za 2024. godinu po II Javnom pozivu

2711 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar saopštila je danas da je podržala je mladog poljoprivrednika Elvisa Petovića 9.000 eura, te da će taj novac biti usmjeren na nabavku pčelinjih zajednica i prateće opreme.

U saopštenju se navodi da je Opština Bar donijela Odluku o odobravanju sredstava za podršku mladim poljoprivrednicima za 2024. godinu po II Javnom pozivu, čime se kako su dodali "nastavlja dosljedna podrška mladima u poljoprivrednom sektoru".

"Ova odluka ima za cilj unapređenje poljoprivrednih gazdinstava na području Bara, pružajući finansijsku pomoć mladim proizvođačima kako bi modernizovali svoje procese i unaprijedili produktivnost. Ovoga puta, podržan je mladi poljoprivrednik Elvis Petović s iznosom od 9.000 eura, koji će biti usmjeren na nabavku pčelinjih zajednica i prateće opreme, što će značajno doprinijeti razvoju njegovog gazdinstva. Kroz transparentan proces dodjele sredstava, Opština Bar potvrđuje svoju posvećenost stvaranju povoljnijih uslova za mlade u poljoprivredi, čineći ovaj sektor atraktivnijim za nove generacije. Ova inicijativa je važan korak ka jačanju ruralnih zajednica i podršci mladim preduzetnicima, u skladu sa strateškim ciljevima razvoja opštine", piše u saopštenju.

Iz Opštine Bar su dodali da je takođe, važno napomenuti da je Opština Bar u Budžetu za 2024. godinu predvidjela ukupno 30.000 eura za podršku mladim poljoprivrednicima, što kako su kazali "pokazuje kontinuiranu predanost unapređenju ovog sektora i održivom razvoju ruralnih područja.

Bonus video: