URA: Dok najveći broj građana Cetinja jedva krpi kraj sa krajem, Bogdanović sebi dijeli bonuse

"Koliko se poreza i doprinosa duguje u Prijestonici, a za kolike mjesečne zarade rade mnogi zaposleni? Kako to da gradonačelniku Bogdanoviću nije ni palo na pamet da taj pozamašni "bonus" uplatu u socijalni fond Cetinja ili ga pravednije rasporedi, kada je već tako agilan na riječima, a inertan u djelima", upitao je predstavnik cetinskog odbor Građanskog pokreta URA Miloš Perišić
104 pregleda 3 komentar(a)
Miloš Perišić, Foto: Građanski pokret URA
Miloš Perišić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 06.07.2017. 13:43h

Dok najveći broj građana Prijestonice Cetinje jedva krpi kraj sa krajem, naš "prvi među nejednakima", koji obavlja funkcije - gradonačelnika Cetinja, člana Senata Prijestonice, člana Komisije za praćenje sistema fiskalne egalizacije, člana upravnog odbora "Monteput" d.o.o. i predsjednika upravnog odbora Zajednice opština, pored plate od čak 1.345 eura sebi je dodijelio dodatnih 2.840 eura, istakao je predstavnik cetinskog odbor Građanskog pokreta URA Miloš Perišić.

Iz cetinjske URA-e su reagovali povodom odluke borda direktora preduzeća "Monteput" da svim članovima odbora direktora, izvršnom direktoru i direktoru poslovne jedinice za autoput - uplati na ime bonusa zbog "uspješnog rada" po četiri prosječne zarade, odnosno po 2.840 eura neto uz uvećanje za minuli rad.

Perišić navodi da je "posebno smiješno to što je Sozina imala više prometa, baš zbog toga što je gradonačelnik Bogdanović obustavljao put prema Cetinju".

"Pored toga što je i više nego očigledno da je Bogdanović, sa kolegama iz odbora, sam sebi pripisao zasluge "za uspješan rad" i za to sebe častio pozamašnim sredstvima građana, ovakvo ponašanje najviših funkcionera jednog javnog preduzeća najbolje govori o njihovom odnosu prema državi i njenim resursima, ali i do kraja otkriva paradigmu vladavine DPS, kako na Cetinju, tako i u svim drugim djelovima Crne Gore", istakao je Perišić.

On ukazuje da je konačno vrijeme da se "stane na kraj ljudima čiji je lični interes i halapljivo bogaćene daleko ispred javnog, a čija je personifikacija Aleksandar Bogdanović sa svojim bliskim saradnicima".

"Koliko se poreza i doprinosa duguje u Prijestonici, a za kolike mjesečne zarade rade mnogi zaposleni? Kako to da gradonačelniku Bogdanoviću nije ni palo na pamet da taj pozamašni "bonus" uplatu u socijalni fond Cetinja ili ga pravednije rasporedi, kada je već tako agilan na riječima, a inertan u djelima", upitao je Perišić.

Iz pokretu URA su, na kraju, zamolili gradonačelnika i one koji ga "bezuspješno pokušavaju braniti saopštenjima, da umjesto demagogije koju godinama prosipaju, kao odgovor dostave promet analitičke biznis kartice Prijestonice ovjerene od banke, koju toliko neumorno koriste od početka svog mandata."

Bonus video: