Vlada investitora za most Verige bira na međunarodnom tenderu

Vlada je prošle godine od javnosti pokušala da sakrije detaljnije informacije o rezultatima pregovarala sa Republikom Azerbejžan u vezi to posla, a koji su započeti 2014. godine
74 pregleda 21 komentar(a)
Osman Nurković, Foto: Gov.me
Osman Nurković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 06.04.2017. 17:18h

Izgradnja mosta Verige sa zaobilaznicom oko Tivta ponudiće se investitoru koji će taj posao dobiti na međunaroodnom javnom tenderu uz poštovanje zakona o javnim nabavkama, odlučila je Vlada.

Ministar saobraćaja Osman Nurković objasnio je da se ne može direktno potpisati ugovor sa investitorom, već se moraju poštovati direktive EU i transparentnost postupka.

"Formirali smo tim koji će se baviti pronalaženjem novca da se projekat finansira, jer država nema svoj novac. Velika su interesovanja investitora koji su sprremni da investiraju. Taj most je potreban za ekonomski razvoj, za razvoj turizma i život građana. Preliminarni podaci pokazuju da bi koštao 155 miliona eura, ali će izrada glavnog projekta pokazati tačnu cifru. Ako bi našli investitora preedložili bismo da nosilac posla bude Monteput", rekao je Nurković nakon sjednice Vlade.

Vlada je prošle godine od javnosti pokušala da sakrije detaljnije informacije o rezultatima pregovarala sa Republikom Azerbejžan u vezi to posla, a koji su započeti 2014. godine. Tokom pregovora crnogorska strana je nudila Azerbejdžancima da rade projekat bez tendera i mimo zakona o javnim nabavkama.

U zalog je nuđen i tunel Sozina.

Bonus video: