PIR zaveo novu prijavu VDT-u i SDT-u u vezi dokapitalizacije EPCG 2009.

Joksimović i Kampe su istakli, vezano za dokapitalizaciju EPCG, da “ovo nije neznanje već najveća organizovana korupcija i kriminal”
558 pregleda 1 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR) Momo Joksimović, i počasni predsjednik te stranke Marko Kampe zaveli su VDT-u Ivici Stankoviću i Specijalnom tužiocu Milivoju Katniću novu krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića, bivšeg predsjednika Vlade, a danas predsjednika Crne Gore, Vujice Lazovića, bivšeg potpredsjednika Vlade, a danas ambasadora u Sloveniji, i protiv N.N. lica “zbog organizovane pljačke prilikom privatizacije i dokapitalizacije EPCG” 2009. godine.

Čelnici PIR-a su ovu krivičnu prijavu, kako tvrde, poslali i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Joksimović i Kampe su istakli, vezano za dokapitalizaciju EPCG, da “ovo nije neznanje već najveća organizovana korupcija i kriminal”.

„Tvrdnje Vlade i DPS-a da su doveli kvalitetnog strateškog partnera , A2A , firmu iz Italije , (koja je nastala spajanjem dvije komunalne firme iz Breše i Milana ), za iznos od 430 miliona eura, a akcije su plaćene po 8,4 eura, je najveća prevara, podvala i zabluda učinjena državi i građanima CG,gdje su najviše pogođeni siromašni slojevi crnogorskog društva, penzioneri,invalidi i socijalno ugroženi građani”, tvrde čelnici PIR-a.

Skupština akcionara EPCG je 31. marta 2008, u skladu sa Zaključcima Vlade (predsjedavao M. Đukanović) od 6. marta 2008, donijela dluku o pokretanju postupka obezbjeđenja uslova za izgradnju novih i revitalizaciju i optimalizaciju postojećih elektroenergetskih objekata.

Kako se dalje navodi u prijavi, u skladu sa čl. 3 i 4 Uredbe o prodaji akcija i imovine putem javnog tendera, Savjet za privatizaciju (predsjednik Vujica Lazović) je imenovao Tendersku komisiju za sprovođenje postupka dokapitalizacije EPCG, da organizuje i sprovede tender u skladu sa Vladinom Odlukom o planu privatizacije za 2009.

„Gospodo tužioci,Stankoviću i Katniću, tražimo da ponovo pod hitno izvršite izviđaj, saslušate ponovo bivšeg predsjednika i potpredsjenika Vlade Đukanovića i Lazovića i druga NN lica, kao i podnosioce krivične prijave o navodnim kriminalnim radnjama, da se izvrši uvid u spise Tenderske komisije a posebno u akt“ Završni račun A2A za 2007. godinu“, kao i uvid u registracioni list privrednih subjekata Breše“, navodi se u prijavi.

Bonus video: