Ivanović: Nijesam trošio budžetska sredstva suprotno namjeni

„Razumijem da uvaženi analitičari MANS-a iz udobnosti svojih fotelja kupljenih tuđim parama, ne razumiju potrebe stanovništva u ruralnim područjima koji žive od svojih para. Žao mi je što ne razumiju značaj vodovoda ili popravke puteve“
103 pregleda 18 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Mpr.gov.me
Petar Ivanović, Foto: Mpr.gov.me
Ažurirano: 29.09.2016. 17:13h

Potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović negirao je tvrdnje nevladine organizacije Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da je, dok je bio ministar poljoprivrede, za izdatke za lokalnu infrastrukturu potrošio oko 700 hiljada EUR.

Iz MANS-a je u srijedu saopšteno da su, zahvaljući podacima koje su dobili iz državnog trezora, utvrdili da je Ivanović, u maju, neposredno prije ulaska opozicionih kontrolora u Vladu izbornog povjerenja, za izdatke za lokalnu infrastrukturu potrošio oko 700 hiljada EUR.

„Nije tačno da sam za vrijeme dok sam bio ministar poljoprivrede potrošio jedan jedini cent budžetskih sredstava suprotno namjeni“, kazao je Ivanović.

On je rekao da je jednio tačno da „samozvani analitičari MANS-a redovno, pred svake izbore, obmanjuju javnost svojim saopštenjima“.

Ivanović je podsjetio da je Vlada Crne Gore usvojila Program podsticanja projekata u vodoprivredi za 2016. na isti način kako je to učinila i za 2015., 2014. i 2013. godinu.

Prema njegovim riječima, program je usvojen na osnovu predloga koje su dostavile zainteresovane crnogorske opštine.

„Cilj programa je poboljšanje kvaliteta života u ruralnim sredinama kroz izgradnju vodovoda i popravku puteva. Novac se prenosi opštinama shodno usvojenom Programu“, naveo je Ivanović.

On je dodao da je program za ovu kao i za prethodne godine, dostupni javnosti svakog januara.

„Razumijem da uvaženi analitičari MANS-a iz udobnosti svojih fotelja kupljenih tuđim parama, ne razumiju potrebe stanovništva u ruralnim područjima koji žive od svojih para. Žao mi je što ne razumiju značaj vodovoda ili popravke puteve“, naveo je Ivanović u reagovanju.

Ipak, kako je kazao, bez obzira na odsustvo razumijevanja, čudi da „samozvani i samoodgovorni analitičari MANS-a“ imaju problem da zaključe da se vodovodi mogu graditi i putevi nasipati kada prođe zima.

„Zato, kada bi se analitičari malo napregnuli, zaključili bi zašto se sredstva usmjeravaju opštinama u aprilu i maju, a ne u januaru“, istakao je Ivanović.

On je rekao da je o programima, vodovodima i putevima više puta govorio na press-konferencijama.

Ivanović je kazao da razumije potrebu MANS-a da opravda „ogromna sredstva“ koja dobija od donatora, ali da ne razumije zašto krije svoje donatore.

„Na sreću, MANS ne odlučuje o razvoju ruralnih područja u Crnoj Gori. Vlada će nastaviti intenzivno da podržava razvoj infrastrukture, pogotovo na sjeveru Crne Gore, ali i programa koji će doprinijeti bržem ekonomskom razvoju“. poručio je Ivanović.

Bonus video: