Pajović: Predstojeći izbori će biti održani u boljim uslovima od prethodnih

Kako se navodi, Pajović je informisao odlazeću ambasadorku o tome da je Skupština ispunila svoj dio obaveza iz Sporazuma o fer i demokratskim izborima
12 komentar(a)
Darko Pajović, Veronik Brimo, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, Veronik Brimo, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 07.09.2016. 16:04h

Skupština je ispunila svoj dio obaveza iz Sporazuma o fer i slobodnim izborima, kazao je predsjednik parlamenta, Darko Pajović i poručio da je uvjeren da će predstojeći izbori biti održani u znatno boljim uslovima od prethodnih.

Pajović je danas primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Francuske u Crnoj Gori, Veronik Brimo.

Kako je saopšteno iz kabineta Pajovića, on je Brimo zahvalio na saradnji i podršci, naglašavajući vidno unapređenje odnosa dvije države na parlamentarnom nivou.

“Pajović je iskazao zahvalnost za podršku Francuske u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, ističući da je članstvo Crne Gore u NATO značajno za jačanje stabilnosti u Crnoj Gori ali i regionu”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Pajović je informisao odlazeću ambasadorku o tome da je Skupština ispunila svoj dio obaveza iz Sporazuma o fer i demokratskim izborima.

On je pojasnio da su, između ostalog, formirana tri odbora u vezi sa praćenjem izbornog procesa.

Pajović je istakao da je, tokom ovog perioda, od velikog značaja bilo aktivno učešće svih političkih partija u radu Skupštine, bez bojkota bilo koje strane.

Kako je kazao, to je za rezultiralo nadoknađenim velikim zaostatak u donošenju zakona.

“Kao rezultat svega navedenog, Pajović je istakao uvjerenje da će predstojeći izbori biti održani u uslovima znatno boljim u odnosu na sve prethodne izborne cikluse”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Pajović je naveo da očekuje nastavak odlične saradnje dvije države u oblasti ekonomije, životnog standarda, evropskih integracija i uvođenja evropskih standarda.

“Na kraju razgovora, Pajović je iskazao najbolje želje i solidarnost naroda Crne Gore građanima Francuske u prevazilaženju izazova sa kojima su suočeni”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: