Kalezić: Obradović da se izvini ženama, parlamentu i Vuksanović

"Ponovo tvrdim da sam rekao istinu i to može da potvrdi Damir Šehović. Mogu samo da se izvinim što sam fotografisao, ali nikoga nijesam slikao. Samo mi je slika bila simpatična" objasnio je Obradović
188 pregleda 84 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Radovan Obradović, Foto: Screenshot (YouTube)
Draginja Vuksanović, Radovan Obradović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.07.2016. 15:48h

Poslanik DPS-a Radovan Obradović trebalo bi da se izvini svim ženama u Crnoj Gori, Skupštini i prije svega poslanici SDP-a Draginji Vuksanović zbog nedoličnog ponašanja, zatražila je danas kao najstarija žena u Skupštini nezavisna poslanica Jelisava Kalezić. Obradović, koji se našao na meti kritika zbog navodnog fotografisanja pozadine poslanice SDP-a, odbio je da se izvni, uz obrazloženje da je umjeto njen slikao stranačkog kolegu Luiđa Škrelju.

Na fotografijama koje je Obradović uslikao i dostavio “Vijestima” može se vidjeti Škrelja sa slušalicama u ušima u tretnutku dok se Vuksanović obraća u skupštinskoj sali, jer se njeno ime nalazi na TV ekranu u gornjem desnom uglu.

“Izvinjenje da bude odmah, bez ikakvog objašnjenja, inače ću inicirati kao najstarija žena u parlamentu da se okupimo, jer ne može ovako da se radi ni prema jednoj ženi, a ne prema poslanici,” poručila je Kalezić.

Obradović je kazao da se razočarao u Kalezić, posebno što ona ima korjene iz Bijelog Polja odakle je i on, te da nije ništa ružno uradio.

"Svakoga mogu pogledati u oči. Treba imati dokaz za to što pričate. Moja riječ je moja glava," kazao je Obradović.

On je objasnio da mu je kolega Damir Šehović rekao kako je Luiđ Škrelja (DPS) stavio slušalice na uši dok se poslanicima obraćala Vuksanović i on je odlučio da ga fotografiše.

Kalezić je ponovila da nikakvo objašnjenej ne treba, već samo izvinjenje, što bi bilo “ljudski” i “vaspitano”.

"Izvinjenjem bi mogli djelimično ovo što je urađeno da se potre. Svako ko ovo podržava je vaš jednomišljenik koji ima nedoličan odnos prema ženama,” nalgasila je Kalezić.

Obradović je kazao da Vuksanović veoma cijeni kako pametnu i stručnu ženu, te da su pričali o spornim fotografijama, što je poslanica demantovala.

“Nisam imala namjeru da pričam na ovu temu, jer svako govori o sebi svojim postupcima. Želim da se zahvalim Jelisavi Kalezić, sa kojom se u svemu slažem. To nijesu bile samo fotografije, već ima i video zapis koji je dokaz. O ovome su dosta rekli građani na društvenim mrežama. Moj nivo nije da se žalim i bavim ovim,” kazala je Vuksanović.

Škrelja je rekao da mu je žao što se našao “u kontekstu te priče” i ako, nekome šta znači, on se izvinjava Vuksanović.

“Izvinjavam se Vuksanović što je bio meta da neko nađe za shodno da tu priču stavi u prvi plan,” rekao je Škrelja.

Ljiljana Đurašković (DF) je kazala da Obradović prekršio Etički kodeks jer je unio telefon u plenarnu salu i fotografisao, dok je potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić kazao da je samo zabranjeno fotografisanje.

“Ponovo tvrdim da sam rekao istinu i to može da potvrdi Damir Šehović. Mogu samo da se izvinim što sam fotografisao, ali nikoga nijesam slikao. Samo mi je slika bila simpatična," objasnio je Obradović.

Bonus video: