SDP zateže, vanredni izbori u Kotoru na vidiku?

Dok sa jedne strane u nezvačinim razgovorima tvrde da je SDP nagovijestio nedolazak svojih odbornika na sjednicu SO, čime vladajuća kojalicija ne bi imala većinu, iz SDP tvrde da to nije tačno jer bi oni navodno došli na sjednicu “ali se ne zna da li bi i kako glasali”
4525 pregleda 7 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2018. 07:43h

Sjednica kotorskog parlamenta koja je bila zakazana za danas, odložena je ponovo zbog navodne zauzetosti nekih od odbornika vladajuće koalicije koju čine Demokrate, URA, DF i SDP uz parlamentarnu podršku SNP-a.

„Na zahtjev odbornika vladajuće koalicije za odlaganjem... obavještava se javnost da se održavanje zakazanih sjednica odlaže do daljeg. O novom terminu javnost će biti obaviještena nakon sjednice kolegijuma Skupštine koji je zakazan za 18. decembar”, saopšteno je iz kabineta predsjednice kotorskog parlamenta Dragice Perović (DSS).

Razlog odlaganju je činjenica da u vladajućoj koaliciji još nisu potpuno izglađeni nesporazumi između SDP i ostalih članica saveza na vlasti, a koji se tiču potvrđivanja odluka koje je u međuvremenu donosio gradonačenik Vladimir Jokić (Demokrate), saznaju “Vijesti”. Dok sa jedne strane u nezvačinim razgovorima tvrde da je SDP nagovijestio nedolazak svojih odbornika na sjednicu SO, čime vladajuća kojalicija ne bi imala većinu, iz SDP tvrde da to nije tačno jer bi oni navodno došli na sjednicu “ali se ne zna da li bi i kako glasali”.

Novi, posljednji pokušaj održavanja sjednice biće najvjerovatnije 28. decembra, dan pred isteka roka od šest mjeseci u kome se mora održati sjednica lokalnog parlamenta, da Kotor izbjegne uvođenje privremenih mjera od strane Vlade kao uvoda u vanredne lokalne izbore.

Sjednica kotorskog parlamenta prekinuta je 29. juna nakon što nisu prošli predlozi odluka o kupovini nekretnina Jugopetrola u Škaljarima i industrijskoj zoni jer su protiv toga bili Nova i SDP.

Bonus video: