HGI uvjerena u dobar rezultat u Tivtu: I ministarka na listi za odbornike

Ništa nas neće i ne može pokolebati da čvrsto ostanemo uz naš politički program, a pri tom ostajemo otvoreni za suradnju kojoj je cilj dobrobit i suživot građana Tivta", kazao je nosilac liste HGI Ilija Janović
83 pregleda 50 komentar(a)
Marija Vučinović, Foto: HGI
Marija Vučinović, Foto: HGI
Ažurirano: 25.03.2016. 15:35h

Izborna lista za odbornike SO Tivat, koju je HGI podnijela za lokalne izbore 17. aprila, u svemu je odraz stanja i odnosa unutar naše stranke, garant opstanka i odlučnosti da ćemo i nadalje biti na istom putu, spremni da realiziramo sve planske aktivnosti, stalno potičući realizaciju dogovorene općinske politike, u interesu svih građana Tivta, saoštila je juče Hrvatska građanska inicijativa (HGI).

Nosilac liste te partije je predsjendik OO HGI Tivta Ilija Janović, a druga na listi je predsjednica te partije i ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović.

HGI je juče saopštila da njihovu listu čini "spoj mladosti i iskustva".

"Među kandidatima je 37,5 odsto sa visokom stručnom spremnom, 31,25 odsto je penzionera i isto toliko je radnika i preduzetnika. Među njima je 30 odsto žena, a one zauzimaju četiri mjesta među prvih osam na listi. Mladih do 30 godina starosti je 6,25 odsto, a najbrojniji su kandidati stari između 30 i 40 godina, ukupno 31,25 odsto. Podjednako je (po 18,75 odsto ) starih od 50 do 60 godina i od 60 do 70 godina starosti. Ponosni smo i počastvovani što na našoj listi imamo kandidate, doajene političkog i društveno - ekonomskog života u Tivtu, starih preko 70 i 80 godina. Ništa nas neće i ne može pokolebati da čvrsto ostanemo uz naš politički program, a pri tom ostajemo otvoreni za suradnju kojoj je cilj dobrobit i suživot građana Tivta", kazao je Ilija Janović.

Dodao je da će u fokusu te partije na lokalnom nivou biti „strana, zdrava ulaganja“, razvoj male privrede, otvaranje novih i modernizacija sadašnjih turističkih kapaciteta, očuvanje ukupne baštine prošlosti i njeno korišćenje u savremenim tokovim, modernizacija uslužnih djelatnosti, unapređenje poljoprivredne proizvodnje i uključivanje malih gazdinstava u turističke tokove.

Bonus video: