Grdinić: Posjeta Hodžisa pred godišnjicu bombardovanja je provokacija

"Što se tiče mene, nijeste dobrodošli. Ni vi, ni vama slični, a ovo će vam reći svaki slobodni građanin Crne Gore koji shvata u šta pokušavate da uvučete našu zemlju"
333 pregleda 14 komentar(a)
Nikola Grdinić, Foto: Pokret za neutralnost
Nikola Grdinić, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 22.03.2016. 12:54h

Dolazak Ben Hodžisa, komandanta kopnene vojske SAD za Evropu, u Crnu Goru , dva dana pred sedamnaestu godišnjicu početka misije NATO alijanse, ironična je i ponižavajuća misija Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, kazao je Nikola Grdinić ispred Pokreta za neutralnost Crne Gore.

"Da ironija i poniženje bude još veće, odbor za doček će Hodžisa povesti u kasarnu "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, gdje će prisustvovati izvođenju vježbe Čete vojne policije. Upravo na tom mjestu, 24.03.1999. poginuo je vojnik, devetnaestogodišnji Saša Stajić, prva žrtva bombardovanja.", kazao je Grdinić.

On je ocjenio da je ova posjeta ista kao i namjera NATO-A, i da pretstavlja sramotu i provokaciju, koju narod u Crnoj Gori treba da proguta i da prećuti. I dodao da je malo šta časno u toj posjeti kao i u predstavi koju pripremaju.

"Što se tiče mene, nijeste dobrodošli. Ni vi, ni vama slični, a ovo će vam reći svaki slobodni građanin Crne Gore koji shvata u šta pokušavate da uvučete našu zemlju. Iako vlast paradoksalno pokušava da je pretvori u prvu članicu alijanse koju je ista bombardovala, da znate da je i dalje naša i neće postati dio NATO saveza. Nadam se da će ovo shvatiti i zagovornici članstva u NATO, jer je ova posjeta još jedan pokazatelj karaktera te organizacije i domaćih marioneta koje zarad ličnih interesa ne mare za nacionalne.", zaključio je Grdinić.

Bonus video: