Liberali podržali premijera: Odluku o NATO da donese Skupština

„Oni koji odbijaju da prihvate takvu odgovornost očigledno imaju problem sa sopstvenim poslaničkim legitimitetom i uvjerenjem da li zaista zastupaju volju građana u Skupštini“
31 komentar(a)
Amar Borančić, Foto: Liberalna partija
Amar Borančić, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 14.12.2015. 17:53h

Odluku o članstvu Crne Gore u Alijansi mora donijeti i potvrditi Skupština, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

Ta stranka snažno podržava stav premijera Mila Đukanovića, iskazan na današnjem Premijerskom satu, da će odluku o članstvu Crne Gore u NATO savezu potvrditi Skupština, kao najveći predstavnički organ svih građana Crne Gore, a shodno odredbama Ustava.

„Predsjedništvo LP, na posljednjoj sjednici, zauzelo je i jasan stav da odluku o članstvu Crne Gore u NATO savezu mora donijeti i potvrditi Skupština Crne Gore“, kaže se u saopštenju LP koje potpisuje portparol partije Amar Borančić.

Kako navode, svaki poslanik na izborima je dobio legitimitet da zastupa stavove građana koji su ga izabrali. „Oni koji odbijaju da prihvate takvu odgovornost očigledno imaju problem sa sopstvenim poslaničkim legitimitetom i uvjerenjem da li zaista zastupaju volju građana u Skupštini“.

„Vjerujući u temeljne principe parlamentarne, a ne ulične, demokratije na kojoj počiva svaka moderna i napredna država svijeta, LP će podržati takvo rješenje, kao dio aktuelne, ali buduće vladajuće većine koja će Crnu Goru i uvesti u Sjevernoatlantski savez i potvrditi još jedan veliki uspjeh svih građana i budućih generacija“, navodi se u saopštenju LP.

Takav put, dodaje se, liberali su u Crnoj Gori trasirali prije više od dvije decenije.

Iz LP podsjećaju da je ta partija uvjerena je da Crna Gora mora, zato, u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju uređenju državnog sistema, vladavine prava i izgradnji pravne države.

„Obračun sa visokim kriminalom, visokom korupcijom i onim pojedincima koji djeluju na štetu građana, a ne u korist javnog interesa, mora biti cilj svih nas u godini pred nama. LP, kao dio aktuelne ali i buduće vlasti, nakon parlamentarnih izbora, insistiraće na takvoj politici“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: