Močnik: Slovenija će nastaviti sa ekspertskom pomoći Crnoj Gori

Lukšić je ukazao na kontinuitet veoma dobrih međudržavnih odnosa, izrazivši zadovoljstvo povodom sadržajne bilateralne saradnje
0 komentar(a)
Mitja Močnik, Igor Lukšić, Foto: MVPEI
Mitja Močnik, Igor Lukšić, Foto: MVPEI
Ažurirano: 02.11.2015. 14:01h

Slovenija će nastaviti sa ekspertskom pomoći Crnoj Gori u pojednim pregovaračkim poglavljima i prenošenjem iskustava u najzahtjevnijim oblastima pregovora sa Evropskom unijom, rekao je novoimenovani slovenački ambasador Mitja Močnik.

On je, u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem, kazao da je Slovenija snažan podržavalac Crne Gore u pogledu daljeg razvoja i napretka u integracionim procesima.

Lukšić je ukazao na kontinuitet veoma dobrih međudržavnih odnosa, izrazivši zadovoljstvo povodom sadržajne bilateralne saradnje.

"On je istakao da je Slovenija jedna od država čija su se iskustva iz pretpristupnog perioda pokazala veoma korisnim i primjenljivim u procesu integracije Crne Gore i doprinijela bržem ispunjavanju obaveza iz naše integracione agende", kaže se u saopštenju.

Lukšić je ukazao na važnost članstva Crne Gore u NATO-u i zahvalivo Sloveniji na kontinuiranoj podršci i pomoći Crnoj Gori, u ostvarenju ovog strateškog cilja.

Tokom sastanka je razgovarano o modalitetima saradnje u oblastima poljoprivrede, energetike, saobraćaja i kulture, u skladu sa dogovorima postignutim prilikom nedavne posjete Sloveniji predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića.

Kako se navodi u saopštenju, ukazano je na potrebu intenziviranja saradnje u okviru regionalnih inicijativa i foruma.

Bonus video: