Demos: Pozdravljamo sadržaj protestnog Memoranduma

Demos posebno cijeni apel grupe od preko stotinu intelektualaca iz Crne Gore da svi akteri predstojećih događaja budu na visini zadatka
51 pregleda 11 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 23.10.2015. 16:45h

Crna Gora je u dubokoj političkoj krizi, a izlaz iz nje podrazumijeva mudrost svih, posebno onih koji sa pozicije sile zatežu uže podjela i razlika braneći tako vlastite pozicije, kazali su iz Demosa

Ova partija pozdravlja sadržaj protestnog Memoranduma građana i intelektualaca.

Iz Demosa su kazali da time aktuelni protesti, a nakon represivne intervecije policije 17. oktobra, počinju da dobijaju šire opštegrađanske dimenzije.

"Ovim novim kvalitetom okupljanja, aktuelni talas demostracija se direktno nadovezuje na velike građanske proteste svih demokratskih snaga 22.aprila 2013. koji su uslijedili kao narodni bunt protiv pokradenih predsjedničkih izbora, kada je zapravo i počela duboka političko izborna kriza, potvrđena i aferom Snimak", kazali su iz Demosa.

Demos posebno cijeni apel grupe od preko stotinu intelektualaca iz Crne Gore da svi akteri predstojećih događaja budu na visini zadatka.

"Vjerujemo da su institucije prije svih ali i političke partije, odnosno građani čuvari vrijednosti, stabilnosti i mira u Crnoj Gori. Odnos Demosa prema aktuelnoj dubokoj krizi pokazujemo svakodnevno - nastupom naših predstavnika u Skupštini, političkim inicijativama i konkretnim predlozima", kazali su iz ove partije

Dodali su da ova partije ne može biti biti organizaciono i planski prisutna na skupovima koje ne organizuje, čije ciljeve ne definiše, kao ni način funkcionisanja, ali njihovi članovi i simpatizeri imaju demokratsku slobodu da shodno vlastitom htijenju učestvuju na protestima.

"Demos će u saradnji sa drugim političkim subjektima, a na ravnopravnoj osnovi, nastaviti da pokreće snažne političke inicijative kako bi se zaustavio politički ekonomski kolaps zemlje", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: