Orlandić i Šehović sa opozicionarima

"Ako se ovako nastavi, moraćemo da organizujemo kongres", kaže Bojanić
98 pregleda 17 komentar(a)
Damir Šehović, Mićo Orlandić, Foto: Savo Prelević
Damir Šehović, Mićo Orlandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2015. 06:23h

Bivši poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) Damir Šehović i Mićo Orlandić zvanično su pristupili klubu nezavisnih poslanika.

Šehović i Orlandić poslali su pisani zahtjev predsjedniku kluba nezavisnih poslanika Mladenu Bojaniću i sada je u toku traženje kancelarije kako bi sadašnji imali prostor za rad.

Ulaskom Šehovića i Orlandića, klub nezavisnih poslanika sada broji 12 predstavnika u parlamentu, i treći je najbroniji klub nakon DPS i DF.

Klub samostalnih poslanika formirali su Bojanić, Dritan Abazović i Novica Stanić, a kasnije su im se pridružili bivši poslanici SNP Obrad Gojković, Neven Gošović i Velizar Kaluđerović. Tom klubu pristupili su i poslanici koji su napustili DF, Miodrag Lekić, Goran Danilović, Zoran Miljanić i Radovan Asanović.

Crnogorski parlament, procentualno sa 15 odsto nezavisnih poslanika u sazivu, ima najviše samostalnih u regionu.

U Skupštini Srbije sjedi 12 samostalnih poslanika od ukupno 250 predstavnika, Hrvatski sabor ima 9 nezavisnih poslanika od ukupno 140, dok u Parlamentarnoj skupštini BiH u ovom sazivu nema nezavisnih poslanika.

Šehović je "Vijestima" rekao da su se on i Orlandić priključili klubu nezavisnih poslanika iz tehničkih razloga.

"Omogućava da u administrativnom smislu lakše funkcionišete jer vam pruža logistiku u smislu postojanja tehničkog sekretara i kancelarije koja vam je neophodna”.

Bojanić je rekao je da je je klub specifičan po mnogo čemu i da su atmosfera i međusobna saradnja u njemu odlični.

"Do sada smo u klubu svi bili opozicionari, sada ćemo imati i dva poslanika iz vlasti, vidjećemo kako će funkcionisati. Ako klub nastavi da raste ovom dinamikom, moraćemo brzo sazvati kongres samostalnih poslanika da izeberemo organe, to jest, predsjedništvo i glavni odbor".

Bonus video: