Na engleskoj verziji sajta Vlada sebe hvali za NATO rezoluciju

Iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića podsjetili su da su Rezoluciju predložili poslanički klubovi DPS-a, SDP-a, BS, kluba albanskih partija, LP i HGI, Pozitivne, kao i da je potpisao nezavisni poslanik Dritan Abazović
8 komentar(a)
Vlada NATO, Foto: Printscreen
Vlada NATO, Foto: Printscreen
Ažurirano: 19.09.2015. 13:28h

Na engleskoj verziji sajta Vlade objavljeno je da je Vlada predložila Rezoluciju o napretku Crne Gore u NATO, iako su taj dokument na usvajanje dostavili poslanici vladajuće koalicije i Pozitivne.

U naslovu kratke informacije se navodi da je Skupština usvojila Vladin predlog Rezolucije o NATO-u.

Iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića podsjetili su da su Rezoluciju predložili poslanički klubovi DPS-a, SDP-a, BS, kluba albanskih partija, LP i HGI, Pozitivne, kao i da je potpisao nezavisni poslanik Dritan Abazović.

"Radi se o izvorno parlamentarnom dokumentu, a ne aktu koji je predložila Vlada. Inače i Ustav koji je usvojio parlament 2007. u preambuli govori o privrženosti evroatlantskim integracijama, a podsjećamo i na Deklaraciju o pridruživanju EU iz 2005. u godini uoči referenduma, usvojenu u parlamentu zajedno sa opozicijom u kojoj se govori i o pristupanju NATO i evroatlantskim bezbjednosnim strukturama. Sve ovo govori da je tema evroatlantskih integracija i ranije bila predmet pažnje crnogorskog parlamenta”, naveli su u Krivokapićevom kabinetu.

Abazović smatra da se radi o namjernoj grešci kako bi se poslala lažna slika stranim diplomatama. On je podsjetio da sajt na engleskom jeziku većinom prate stranci i predstavnici stranih ambasada.

"To je još jedan pokušaj da se na jeftin način pridobije neki poen u namjeri Vlade da predstavi kako je zainteresovana za evroatlantske integracije. Nije im prvi put da namjerno stvaraju konfuziju i prave greške, a sve da bi ispeglali to što su prije nekoliko godina neiskreno pristupali ovom problemu”, kazao je Abazović.

Bonus video: