Danilović: Zašto ćuti naša Vlada?

Danilović se pozvao na brzu reakciju Vlade, kada je trebalo da se podrži bombardovanje Sirije i Libije, da se uvedu sankcije Rusiji, a sada kada se Evropa suočava sa navjećom izbjegličkom krizom još od Drugog svjetskog rata, nedostaje reakcija
7 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.09.2015. 11:04h

Nedostatak bilo kakve reakcije, stava i ćutanje po pitanju izbjegličke krize koja potresa Evropu, iz Vlade Crne Gore, povlači mnoga pitanja, smatra Goran Danilović.

Funkcioner Demosa, upitao je javno premijera Mila Đukanovića kakav je stav Crne Gore po pitanju emigrantske krize.

Danilović se pozvao na brzu reakciju Vlade, kada je trebalo da se podrži bombardovanje Sirije i Libije, da se uvedu sankcije Rusiji, a sada kada se Evropa suočava sa navjećom izbjegličkom krizom još od Drugog svjetskog rata, nedostaje reakcija.

"Vlada koja je navodno proročki hitala u susret događajima zavjetovala se na ćutanje ovim dramatičnim povodom. Kukavički i nedržavnički moli Boga da nas se niko ne sjeti, posebno migranti, da kolone nesrećnik slučajno ne krenu i preko Crne Gore. Zašto naša Vlada ne uputi pomoć susjednoj Srbiji ili Makedoniji - gdje je humanost i briga za one koje je naša Vlada oslobadjala od diktatora Asada? "Svaka čast" za proročku verbalnu podršku antiasadovoj koaliciji ali sada smo dužni malo konkretne podrške žrtvama", navodi funkcioner Demosa.

Danilović je upitao Đukanovića koju stranu podržava, građane EU koji sa natpisima dobrodošlice dočekuju izbjeglice, ili zidove i mreže Viktora Orbana.

"Je li Orban i sada Putinov igrač ili i naša Vlada ima sličan stav? Podržava li Vlada namjeru da se zapečati spoljna granica Evrope? Orban je, da se ne zaboravi, od početka dosledan. Dosledni su i Zeman i Klaus!", navodi Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Funkcioner Demosa je adresirao i Igora Lukšića, kao minstra spoljnih poslova da li će Crna Gora prihvatiti kvote, ako do njih dođe.

Bonus video: