Bez Lekića Demokratski front nije pravi

"Imajući u vidu da je Lekićevim odlaskom prestao da postoji izvorni DF, naša stranka će shodno koalicionom ugovoru koji nas prepoznaje kao konstituenta sporazuma, formirati poslanički Klub sa poslancima koji su osnivači ili podržavaju Demos”
152 pregleda 30 komentar(a)
Radovan Asanović, Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Radovan Asanović, Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.03.2015. 06:35h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Radovan Asanović napustio je taj politički savez, navodeći da će formirati poslanički klub sa kolegama koji su pristupili “Demosu”.

On je kazao da je, nakon odluke Miodraga Lekića da napusti DF i formira “Demos”, Predsjedništvo Demokratske stranke jedinstva (DSJ) procijenilo da su se stekli uslovi za funkcionalno objedinjavanje opozicionih snaga na novim temeljima.

“Imajući u vidu da je Lekićevim odlaskom prestao da postoji izvorni DF, naša stranka će shodno koalicionom ugovoru koji nas prepoznaje kao konstituenta sporazuma, formirati poslanički Klub sa poslancima koji su osnivači ili podržavaju Demos”, kazao je Asanović. Asanović, predsjednik stranke koju je osnovao pokojni Zoran Žižić, treći je poslanik koji je zbog Lekićevog odlaska napustio Front.

Lekićevoj novoj stranci već se pridružio Zoran Miljanić, dok je zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije (Nova) Goran Danilović kazao da više nije poslanik DF-a. Nakon Lekićevog odlaska Front su napustili i šef odborničkog kluba DF i član predsjedništva Nove Goran Radonjić, kao i odbornici Slavuša Čurović i Maja Vučelić, Srđan Kalinić u Baru, Lucija Đurašković u Budvi...

Asanović je kazao da je DSJ, kao konstituent Fronta, doprinosila izgradnji jedinstva i ugleda opozicije i toj ideji podredila sve. “Smatramo da zbog većine građana, čije su oči uprte u ujedinjenu opoziciju, treba graditi budućnost novog objedinjavanja opozicionih političkih snaga. U tom smislu u Demosu prepoznajemo konstruktivno, politički odgovorno i iskreno djelovanje crnogorske opozicije na principima međusobnog povjerenja, opšteg dobra i jedinstva”, kazao je on.

Bonus video: