Rakčević: Cilj Građanskog pokreta nije da oslabi DF, već promijeni vlast

Rakčević je politiku DPS-a uporedio sa najbolje opremljenim marketom u kojem možete biti sve od velikosrpskih nacionalista do građanske orijentacije, samo da oni i dalje vladaju
112 pregleda 62 komentar(a)
Građanski pokret, Foto: Jadranka Ćetković
Građanski pokret, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.02.2015. 17:51h

U Bijelom Polju danas je formiran Inicijalni odbor Građanskog pokreta, a narednih dana će biti izabran predsjednik i organi tog tijela.

O programu rada pred okupljenima u sali Skupštine opštine govorili su koorinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević, Dirtan Abazović i drugi.

Abazović je kazao da je sasvim zadovoljavajući broj građana koji se interesuju za pokret, i da će u narednom periodu uslijediti formiranje odbora.

“Građanski pokret doživljava Bijelo Polje kao lokomotivu razvoja sjevera i ono čemu ćemo u narednom period posvetiti najviše pažnje je nuđenje konkretnih rješenja vezanih za ekonomsku krizu. Odbor će biti multinacionalni, kako i dolikuje pokretu”, kazao je Abazović i dodao da će posebna pažnja biti posvećena mladima, problemu nezaposlenosti i iseljavanja.

On je najavio da će u Bijelom Polju biti otvorena regionalna kancelarija pokreta za sjever.

Abazović je poručio da su promjene nužne, i da je odlika primitivnih društava da za četrt vijeka ne mogu da izvrše prostu smjenu vlasti.

Rakčević je kazao da Građanski pokret neće biti klasična politička partija već udruženje građana.

“Ali neće biti udruženje zbog trenda u regionu i šire, već zato što se okupljaju ljudi, građani različitih nacionalnosti koji žele da probude neku novu nadu i urade nešto zajedno, kako bi promijenili vlast”, kazao je Rakčević i dodao da je Crna Gora ubijena partitokratijom, i da su u njoj sposobni marginalizovani pred podbnim ljudima.

On je objasnio da Građanski pokret nije formiran, kako su to neki plasirali da oslabi Demokraski front, već da žele da u "jednom sinergetskom efektu, djelujući sa ostalim iskrenim opozicionim partijama, doprinesu promjeni jedne politike i jedne vlasti".

On je politiku DPS-a uporedio sa najbolje opremljenim marketom u kojem možete biti sve od velikosrpskih nacionalista do građanske orijentacije, samo da oni i dalje vladaju.

Bonus video: