Bajčetić: Još jedan konkurs koji je namjestio DPS

Prema njegovim riječima, da u DPS-u ne mare za osude i kritike javnosti, govori i činjenica o njihovim članovima upravnih odbora javnih preduzeća
4 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Ažurirano: 27.01.2015. 12:37h

Sporazumi sklopljeni između Demokratske partije socijalista (DPS) i njenih koalicionih partnera u potpunosti obesmišljavaju instituciju javnog konkursa, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Odbornik DF-a, Nikola Bajčetić, kazao je da je „najnoviji gaf“ vezan za interni oglas u kom je zamjenik gradonačelnika Podgorice zatražio da mu savjetnik za pravna pitanja bude kandidat koji je završio fakultet društvenog smjera.

„Postavlja se pitanje o kojim to pravnim pitanjima može da savjetuje diplomirani istoričar, profesor književnosti, filozof? Jedini logičan odgovor je da je u pitanju namješten konkurs kojim će DPS uhljebiti još jednog zaslužnog partijskog junošu“, navodi se u saopštenju Bajčetića.

Prema njegovim riječima, da u DPS-u ne mare za osude i kritike javnosti, govori i činjenica o njihovim članovima upravnih odbora javnih preduzeća.

„Čije su 'bogate' biografije pokušavali da prikriju od opozicionih odbornika na sjednici Skupštine Glavnog grada prilikom tačke Izbor i imenovanja“, dodao je Bajčetić.

Ne čudi, kako je naveo, što pojedini partijski vojnici DPS-a „sjede u Upravnim odborima čak i bez osnovne škole, pri tom ne znajući ni da se potpišu, ali zato vrlo dobro znaju matematiku prilikom krađe i kupovine glasova“.

„To im je, ujedno, i jedina preporuka za određene funkcije“, tvrdi Bajčetić.

Kako je kazao, o pojedinim direktorima javnih preduzeća i njihovoj stručnosti i kredibilnosti ne treba trošiti riječi.

„Nažalost, na ovo ćuti i sve aminuje Socijaldemokraska partija, koja je glavni krivac za izbornu prevaru građana Podgorice“, rekao je Bajčetić.

On je poručio da je vrijeme da se konačno zaustavi partijsko zapošljavanje jer, kako je naveo, obesmišljava struku, fakultete i ljude koje ih završavaju u nadi da će jednoga dana raditi posao za koji se školuju.

„Taj jedini način koji je ostao je, izgleda jedina neukaljana 'istitucija' u Crnoj Gori, koju ovaj režim još nije uspio da stavi pod kontrolu – ulica“, zaključio je Bajčetić.

Bonus video: