Kraljičina plaža i Sveti Stefan u aneksu

Predsjedništvo DPS-a sinoć je dalo podršku za zaključivanje aneksa koalicionog Sporazuma sa SDP-om
302 pregleda 2 komentar(a)
Kraljičina plaža, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kraljičina plaža, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.01.2015. 10:36h

Aneks koalicionog sporazuma Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) praktično je usaglašen i uskoro bi trebalo da bude potpisan, saznaju “Vijesti” u vladajućoj koaliciji.

Prema dva izvora, u aneksu će se ipak naći pitanja Kraljičine plaže i Svetog Stefana, ali neće biti precizirano da li je i u kojem roku predviđena prodaja, odnosno zakup, već će se vjerovatno ići na opštu formulaciju da treba valorizovati crnogorske turističe resurse.

Predsjedništvo DPS-a sinoć je dalo podršku za zaključivanje aneksa koalicionog Sporazuma sa SDP-om, navodeći da će time biti obezbijeđena “još veća efikasnost izvršne vlasti”.

SDP se protivio prodaji Kraljičine plaže arapskoj “Rojal grupi” po cijeni od 50 eura, jer je smatra niskom. SDP nije saglasan ni da se grčkoj kompaniji „Adriatik propertiz“ produži zakup hotela “Sveti Stefan“ i „Miločer“ sa 30 na 42 godine, kao i hotela „Kraljičina plaža“ sa 30 na 90 godina.

Iako su aneks sporazuma najavljivali u septembru 2014. godine, čelnici dviju partija su zbog neriješenih pitanja u međuvremenu najavljivali i vanredne izbore u slučaju da se ne dogovore. Predsjedništvo vladajuće partije sinoć je predložilo Glavnom odboru da, shodno svojim statutarnim ingerencijama i rokovima, zakaže redovni sedmi kongres stranke.

Šesti Kongres DPS-a održan je 21. maja 2011. godine. Predsjedništvo je predložilo da prije kongresa treba da budu održane opštinske izborne konferencije, čiji je cilj dalje unapređivanje partijskog programa u skladu sa novim potrebama Crne Gore i obnova kadrovskih potencijala.

Bonus video: