Koprivica: Milić je skinuo i posljednju masku

"Svojim nametanjem odluke da SNP podrži DPS, Milić je preuzeo odgovornost za sve što će se u budućnosti dešavati u crnogorskom pravosuđu"
8 komentar(a)
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.10.2014. 15:24h

"Odlukom i pritiskom na organe stranke da klub poslanika SNP, a zajedno sa DPS–om podrži izbor VDT–a, Srđan Milić je skinuo i posljednju masku pred crnogorskom javnošću, odigravši glavnu ulogu u konceptu projektne saradnje sa režimom. Nakon zasijedanja Skupštine, valjda je svakom u Crnoj Gori jasno, da je u stvari Srdjan Milić, ključni protagonista legalizovanja dogovora sa DPS–om, uvijenih u oblandu odluke Glavnog odbora koju je sam predložio, kazao je član Demokratskog fronta Dragan Koprivica.

Dodaje da pošto je novi VDT izabran sa 49 glasova, na samoj granici institucionalnog povjerenja, "potpuno je razobličena Milićeva strategija, da se onemogući povratak čitavog procesa na početak", i otvaranje širokog dijaloga, koji bi rezultirao učešćem svih političkih subjekata, a što je najvažnije i suštinskom reformom pravosuđa.

"Svojim nametanjem odluke da SNP podrži DPS, Milić je preuzeo odgovornost za sve što će se u budućnosti dešavati u crnogorskom pravosuđu. Takođe je preuzeo odgovornost da će u skorije vrijeme biti razjašnjena sva nerazjašnjena ubistva i skandalozne afere na štetu crnogorskih građana, kao i veze visokih državnih funkcionera sa vođama narko kartela o kojima je i sam nekad govorio. Zato je potpuno neshvatljivo da je nakon svega lider SNP–a pristao da bude programski partner DPS–u u ovako "dogovorenom" poslu, ako se zna, da je upravo DPS svih ovih godina bio kočnica reformi u crnogorskom pravosuđu. Da li je moguće da se DPS nakon dogovora sa Milićem "dozvao" pameti i odlučio da krene stazama koje mu utabava Milić, ili je Milić zaključio da ako već nekog ne možeš da pobijediš, najbolje je da mu se pridružiš", naveo je Koprivica.

Prema njegovim riječima, možda je Milić dobio uvjeravanje od samog Đukanovića, da će nakon zajedničkog glasanja za VDT–a, preko noći nestati organizovani kriminal i korupcija, i da će upravo njegovo ime biti zlatnim slovima ispisano na ulazu u svaki sud u Crnoj Gori, slovo uz slovo sa Valtazarom Bogišićem.

"Nažalost ovakav postupak Srđana Milića još jednom je pokazao, da nije nužno da budete u koaliciji sa DPS–om, već da uvijek možete projektno sarađivati, i to sa mnogo većim efektima nego kad se radi o zvaničnoj koaliciji. Tako je Đukanović danas i zvanično dobio saveznika i savjetnika u programskoj saradnji, i to u riječi i djelu Srđana Milića koji možda malo kasni, ali uvijek završava ranije preuzete obaveze.

Bonus video: