Bošnjak: Policija da izbaci Mugošu iz fotelje

"Ne odvaja mu se od fotelje jer ga ne čeka mirna penzija"
27 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.06.2014. 16:55h

Poslanica DF-a Branka Bošnjak pozvala je Ministarstvo unutrašnjih poslova da ispita šta “građanin Podgorice” Miomir Mugoša radi u zgradi Glavnog grada i kako prima ambasadore i koristi beneficije kada više nije gradonačelnik.

"Mislim da bi u ovom slučaju trebalo da MUP reaguje pošto je nedležan za javnu upravu, a samim tim i za lokalnu samoupravu. Trebalo bi policija da dođe i pita šta građanin Podgorice Mugoša radi sa ambasadorima i kako koristi službeno vozilo i zloupotrebljava ono što mu ne pripada”, kazala je Bošnjak za “Vijesti”.

Lider DF-a Miodrag Lekić ranije je kazao da su izjave Mugoše, koji je naveo da Zakon o lokalnoj samoupravi nije predvidio situaciju da lokalnoj vlasti istekne mandat, a da nije izabrana nova, i da on i dalje obavlja funkciju gradonačelnika, protivzakonite.

Bošnjak je navela da je jasno da je bivišem gradonačelniku i njegovom zamjeniku Vladanu Vučeliću istekao mandat onog momenta kada je započeta konstitutivna sjednica skupštine Glavnog grada.

"Radi se o nasilju kojem je, inače, uvijek Mugoša bio sklon i o nepoštavanju procedure i zakona i onoga što je sama Skupština Glavnog grada donijela jer je njemu prestao mandat onog dana kada smo mi započeli konstitutivnu sjednicu. Prema tome on je faktički jedan običan građanin koji treba da se najavi kad ulazi u tu zgradu, a ne da prima ambasadore i koristi sve beneficije koje ima gradonačelnik", rekla je Bošnjak.

Bošnjak je kazala da postoji pravna praznina kada nova vlast nije izabrana, ali i da je jasno definisano da je Mugoši istekao mandat. Mugoša, kazala je Bošnjak, ne može da se pomiri sa tim da više nije gradonačelnik i da neko drugi treba da sjedne u tu fotelju.

"Ne odvaja mu se lako od nje jer ga čeka penzija koja neće biti mirna, kao što sve izgleda u ovim postizbornim koalicionim dogovorima. Očigledno je on taj koji će na kraju da podnese sve račune, a u stvari i treba jer je on taj koji je radio najviše protiv zakonito", rekla je funkcionerka DF-a.

Bonus video: