Herceg Novi: Centrala SNP ne želi da arbitrira

Prema informacijama “Vijesti” iz novskog SNP-a, male su šanse da gradonačelnik bude izabran u drugom navratu
7 komentar(a)
Herceg Novi, SNP, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, SNP, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 19.04.2014. 17:21h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić izbjegao je da arbitrira u sukobu bivšeg gradonačelnika Herceg Novog Dejana Mandića i šefa novskog odbora Obrada Gojkovića, zbog čega je dio odbornika odbio da podrži Gojkovićevu kandidaturu za predsjednika Opštine.

Sjednica na kojoj će se birati gradonačelnik odložena je za 8. maj, jer su četiri odbornika SNP odbila da podrže Gojkovića. Protiv njega su Vladimir Mračević, Bogdan Kočetanović, Zorica Gavrilović i Predrag Anđelić.

Prema informacijama “Vijesti” iz novskog SNP-a, male su šanse da gradonačelnik bude izabran u drugom navratu ukoliko Vasilije Lalošević ili Milić, koji slove za bliske Mandiću, ne smire strasti novskih čelnika partije. Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” nekoliko istaknutih članova novskog SNP-a, uključujući i četvoro odbornika koji se protive Gojkovićevoj kandidaturi, tražilo je u nekoliko navrata sastanak sa Milićem, ali do njega nikada nije došlo.

Razmirice u hercegnovskom SNP-u, između Gojkovića i Mandića traju duže vrijeme, a eskalirale su u vrijeme lokalnih izbora 2012. zbog odluke odbora da Gojković bude nosilac liste. “Mandić je tada odbio da bude na listi sa obrazloženjem da kao predsjednik Opštine predstavlja sve građane, a ne samo one koji podržavaju SNP.

Prije toga je tražio da on, a ne Gojković bude na čelu SNP liste”, tvrdi sagovornik “Vijesti” iz SNP-a. Sukob je nastavljen pokušajim opštinskog odbora, koji kontroliše Gojković, da se direktno miješa u rješavanje kadrovskih pitanja koja su u nadležnosti predsjednika Opštine.

To je bilo vidljivo prije godinu, kada je Mandić uz mnogo upornosti za načelnika Sekretarijata za finasije imenovao Rada Božovića, umjesto Steva Cvjetkovića koji slovi za predstavnika Gojkovićevog krila. Božović je nedavno napustio SNP. Odmjeravanje snaga je bilo očigledno i prilikom izbora izvršnih direktora u javnim ustanovama i preduzećima, zbog čega je većina rukovodilaca ostajala u VD stanju. “Ukoliko Gojković bude izabran za gradonačelnika, funkcionisao bi pod hipotekom i to ne dugo. Zato prijeti izborima”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

Razmirice u hercegnovskom SNP-u, između Gojkovića i Mandića traju duže vrijeme

Bonus video: