Sljusarenko se izvinila zbog spota sa spornom mapom Balkana

Sljusarenko, kako je saopšteno iz Ministarstva, prenijela je predstavnicima MVPEI izvinjenje ukrajinske vlade zbog te greške
100 pregleda 8 komentar(a)
Ukrajinska mapa, Foto: Screenshot (YouTube)
Ukrajinska mapa, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.03.2014. 16:27h

Ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori Oksana Sljusarenko objasnila je danas u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija da je u slučaju promotivnog spota ukrajinske vlade sa mapom u kojoj su teritorije svih zemalja bivše Jugoslavije označene kao Hrvatska, tehnička greška.

Sljusarenko, kako je saopšteno iz Ministarstva, prenijela je predstavnicima MVPEI izvinjenje ukrajinske vlade zbog te greške. Sastanak je održan, kako se dodaje, na zahtjev Ministarstva.

Generalni direktor Generalnog direktorata za bilateralne poslove Ministarstva Željko Perović se, kako je saopšteno, zahvalio na brzoj reakciji i pojašnjenju ukrajinske strane.

"Sljusarenko i Perović razgovarali su i o drugim pitanjima vezano za bilateralne odnose i aktuelnu političku situaciju u toj zemlji", navodi se u saopštenju.

Spot u kojem je podrućje SFRJ označeno kao Hrvatska izazvao je prethodnih dana velike reakcije, a u međuvremenu su reagovale Srbija i Bosna i Hercegovina, tražeći izvinjenje zbog grube greške u spotu koji za cilj ima promociju evropskih integracija Ukrajine.

Bonus video: