Medojević: Izbori u Beranama pokazali da narod želi promjene

On je danas, kako je saopšteno iz PZP-a, razgovarao sa ambasadorm Velike Britanije Ianom Vitingom
55 pregleda 22 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2014. 17:08h

Glavne poruke izbora održanih u Beranama su da narod zahtijeva promjene i ne podržava kolaboraciju sa premijerom Milom Đukanovićem, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević.

On je danas, kako je saopšteno iz PZP-a, razgovarao sa ambasadorm Velike Britanije Ianom Vitingom.

„Mi smo u Beranama za protivnike imali ne samo Demokratsku partiju socijalista (DPS), već i ključne državne institucije, javne fondove i neke kriminalne strukture. Zbog toga je izborna pobjeda u Beranama veća, i predstavlja odličnu najavu lokalnih izbora koji nam na proljeće slijede u 11 crnogorskih opština“, rekao je Medojević.

On je, kako se navodi, svog sagovornika upoznao sa pojedinim segmentima sistema izborne krađe koji, kako su kazalai iz PZP-a, vladajuća partija upražnjava prije i tokom izbornog dana, „i iznio je ocjenu da će DPS nastojati da i u buduće nastavi sa dosadašnjom praksom kupovine glasova“.

Iz PZP-a su saopštili da se Viting takođe interesovao oko najnovijeg razvoja događaja u vezi sa krovnim izbornim zakonom, i oko mogućnosti njegovog brzog usvajanja u parlamentu.

Medojević je podsjetio da je Demokratski front u srjedu jasno saopštio da prihvata amandman Bošnjačke stranke ( BS), koji je DPS navodio kao razlog za uskraćivanje podrške na prethodnom glasanju.

„Lopta je sada u dvorištu DPS-a, i mi taj Zakon sa njima i sa BS-om možemo odmah izgasati. Ja očekujem da taj značajni izborni zakon usvojimo već tokom naredne sedmice“, rekao je Medojević.

Jedna od tema današnjeg razgovora bile su i reforme bezbjednosno-obavještajnog sektora, kao prioritetnog zadatka Crne Gore na planu evro-atlantskih integracija.

Medojević je rekao da Crna Gora još uvijek nije uspjela da faktički uspostavi nadzor Skupštine nad tim sektorom, navodeći da je još uvijek kontrola parlamenta samo na papiru.

„Naše bezbjednosno-obavještajne strukture su razjedene korupcijom i povezane sa organizovanim kriminalom. A bez ozdravljenja tog sektora, nemoguće je graditi pravnu državu“, naveo je Medojević.

On je kazao da je potpuno saglasan sa partnerima u Briselu i Vašingtonu.

„Zato stavljam akcenat na reformi tog sektora, i zbog toga ja i moja porodica trpimo ovako brojne napade. Najnoviji fizički napad je bio treći po redu nasrtaj na mene i na moje najbliže“, saopštio je Medojević.

Bonus video: