Lekić: Ne isključujem mogućnost da se vratimo u Skupštinu

Lekić je kazao da će DF i SDP sarađivati „u mjeri u kojoj želimo da se zaustavi degradacija političkog, ekonomskog i pravnog života“
84 pregleda 19 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2013. 17:57h

Lider Demokratskog Fronta Miodrag Lekić najavio je da će poslanici tog političkog subjekta učestvovati u radu parlamenta na sjednici koja će biti posvećena zahtjevima sa protesta.

“Ne isključujem mogućnost da učestvujemo onda kada naši zahtjevi budu na dnevnom redu, a oni će biti kao cjelina, što je naš predlog”, kazao je Lekić novinarima nakon sastanka sa Krivokapićem.

To znači da će DF predati parlamentu lex specialis kojim se traži poništavanje izbora, predloga izmjena zakona o biračkim spiskovima, o pitanju prava glasa birača koji imaju stranu ličnu kartu, kao i Vrhovnom državnom tužiocu.

Poslanici DF se neće pojaviti na sjednici skupštine u srijedu kada će na dnevnom redu biti predlog za formiramnje Anketnog odbora o aferi “Snimak”, već će i taj predlog biti predmet posebne sjednice Skupštine koju će tražiti.

“Ne isključujem mogućnost da učestvujemo onda kada naši zahtjevi budu na dnevnom redu, a oni će biti kao cjelina, što je naš predlog”

Osim sa Predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem, Lekić se sastao i sa potpisnicima zahtjeva sa protesta, liderom Socijalističe narodne partije (SNP) Srđanom Milićem, Pozitivne Crne Gore Darkom Pajovićem i prof. Milanom Popovićem.

Lekić i Srđan Milić složili su se da su sastanci korisni i da će se njihovi rezultati ubrzo vidjeti.

“Ne bismo se se sastajali da nema rezultata, i biće rezultata. Nećemo nikoga prevariti u onome što smo rekli da ćemo zatražiti, jer ovo nije personalno pitanje ni Miodraga Lekića ni Srđana Milića, ovo je pitanje svih onih ljudi koji smatraju da su izbori bili nefer i nedemokratski”, kazao je Milić.

Milić je dodao da će biti još razgovora o tome u cilju koordinacije zajedničkih zahtjeva, čiji su on i Lekić potpisnici.

Saradnja sa SDP-om

Lekić je kazao da će DF i SDP sarađivati „u mjeri u kojoj želimo da se zaustavi degradacija političkog, ekonomskog i pravnog života“.

„Gdje god vidimo šansu da zajednički branimo pravni poredak i Ustav - mi ćemo sarađivati“

„Gdje god vidimo šansu da zajednički branimo pravni poredak i Ustav - mi ćemo sarađivati“, rekao je Lekić.

Lekić je kazao da imaju isto mišljenje kada su u pitanju "napadi na Ustav i nedovoljne odbrane onih koji treba da ga brane, prije svega tužioca“.

Lekić je kazao da DF "već učestvuje u radu Skupštine" što, prema njegovim riječima, dokazuje sastanak sa Krivokapićem.

„U plenumu ne učestvujemo zato što ne možemo da dozvolimo da skandali sa neophodnim epilogom krivičnog gonjenja prođu nekažnjeno. Tužilac treba da pozove Mila Đukanovića na ispitivanje i pokrene postupak“, rekao je on novinarima u Skupštini.

Bonus video: