Raičević: Teško bi bilo motivisati opozicione birače da izađu na nove izbore u Nikšiću

"Pregovore ćemo spustiti na lokalni nivo i nadam se da ćemo to da riješimo”, kazao je predsjednik nikšićkog Odbora SNP
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2012. 13:10h

Opozicione birače, u slučaju novih izbora u Nikšiću, teško bi bilo motivisati da izađu na birališta, smatra predsjednik nikšićkog Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Dragutin Raičević.

On vjeruje da će se do utorka, za kada je zakazan nastavak sjednice lokalnog parlamenta, opozicija dogovoriti, “kako građani Nikšića i očekuju”.

“Očekujem da ćemo imati danas sastanak sa lokalnim odborima Pozitivne Crne Gore i Demokratskog fronta. Pregovore ćemo spustiti na lokalni nivo i nadam se da ćemo to da riješimo”, kazao je Raičević agenciji MINA.

On je ocijenio da su novi lokalni izbori nepotrebni.

“Kada se bi se ponovila situacija sa prethodnih, onda bi došli u istu situaciju sa pregovorima i to ništa novo ne bi donijelo, jer su građani rekli da hoće smjenu vlasti”, rekao je Raičević

“Kada se bi se ponovila situacija sa prethodnih, onda bi došli u istu situaciju sa pregovorima i to ništa novo ne bi donijelo, jer su građani rekli da hoće smjenu vlasti”, rekao je Raičević.

Upitan da li bi novi izbori odgovarali isključivo vladajućoj koaliciji, Raičević je kazao da bi bilo teško bilo motivisati opozicione birače da izađu na birališta.

“Birači vladajuće koalicije bi u tom slučaju izašli i jasno šta bi iz toga proisteklo, ali mislim da toga neće apsolutno doći i optimista sam od prvog dana”, naveo je on.

Funkcioner Demokratskog fronta Goran Danilović kazao je da se nada da će u utorak biti izabran dio lokalne vlasti.

“Pored svih nesporazuma i teških riječi opozicija treba da formira vlast, jer je svakome jasno da građani žele da Nikšić dobije novu vlast i treba uraditi još jedan korak, koliko god to bilo teško, da se to ostvari”, kazao je Danilović agenciji MINA.

On smatra da je zajednička osobina glasača tri opozicione partije u Nikšiću želja da se smijeni Demokratsku partiju socijalista.

Bonus video: