Tragedija je da zapošljavanje po partijskoj liniji za Mugošu nije ništa neobično

Vučurović: Zloupotrebe državnih resursa i partijska zapošljavanja jedan su od načina na koji DPS opstaje na vlasti dvije decenije
18 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 07:12h

Predstavnici Evropske unije treba da reaguju zbog zloupotreba i diskriminacije građana koji nijesu članovi Demokratske partije socijalista (DPS), ocijenila je šefica odborničkog kluba PzP-a u Glavnom gradu Branka Bošnjak.

Ona je kazala da nadležni moraju reagovati zbog dokumenta podgoričkog odbora DPS-a, u kom se navodi da je u Podgorici otvorena posebna Kancelarija za saradnju sa mjesnim odborima, koja je zaposlila 140 osoba, a spisak za još 101 poslala birou rada.

"Tragedija je što prvi čovjek DPS-a u Glavnom gradu to ne doživljava ni neobično, a da ne kažem kao negativno, čak naprotiv. To samo potvrđuje da su oni do te mjere ogrezli u nelegalnim aktivnostima, da im iz njihove oboljele percepcije sve ovo izgleda normalno“, navela je Bošnjak.

Podgorički DPS: Preko veze zaposlili 140, poslali spisak za još 101 >>>

Ona smatra da je tragikomično da DPS Glavnog grada ima Komisiju za zapošljavanje.

"Njihove mahinacije, njihove zloupotrebe, ucjenjivanja, oštra diskriminacija građana koji nijesu članovi njihove partije je očigledna. Predstavnici EU bi trebalo pod hitno da odreaguju“, ocijenila je Bošnjak, navodeći da je jasna diskriminacija po partijskoj osnovi. “Ovaj izvještaj je dokaz da možete biti Ajnštajn, a ako nijeste DPS član, sve vam je uzalud“.

I politički analitičar Zlatko Vujović smatra da bi zbog zloupotreba u Podgorici trebalo da reaguju institucije. On je kazao da i vlast i pozicija podjednako zloupotrebljavaju institut zapošljavanja.

TV Vijesti, Ana Manojlović

"Zbog toga imamo ogroman broj lica koja su zapošljena u državnim i lokalnim samoupravama, a ne postoji osnova da oni budu radno angažovani”, smatra Vujović.

Portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović kazao je da su zloupotrebe državnih resursa i partijska zapošljavanja jedan od načina na koji DPS opstaje na vlasti dvije decenije. Naruku im idu, smatra on, i malverzacije sa biračkim spiskovima i fantomskim glasačima, kupovina ličnih karata kao i ucjene i prijetnje.

Vučurović je kazao da tim kriminalnim radnjama direktno rukovodi i koordinira vrh DPS-a, uz logističku podršku tajne policije i organizovanog kriminala.

Galerija

Bonus video: