Amanovi paviljoni i kuće koštaju do 3.600 dolara za noć

Vladina PR služba nije objasnila zašto nijesu ispravili navodnu grešku s početka mjeseca i naknadno, obavijestili građane da je premijer bio u Maroku
91 pregleda 0 komentar(a)
rambo amadeus, Foto: Luka Zeković
rambo amadeus, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.01.2012. 17:22h

Premijer Igor Lukšić opet je pokušao da opravda svoj tajni put u Maroko i plaćeni dvodnevni boravak u ekskluzivnom kompleksu Aman rizortsa, investitora u Crnoj Gori.

"Tamo nijesam razgovarao ni sa Adrijanom Zekom, ni sa bilo kim ko je investitor. Tamo sam razgovarao sa menadžmentom", rekao je Lukšić radiju Crne Gore.

"Razgovarao sam između ostalih i sa ljudima koji su jedno vrijeme bili u Crnoj Gori pa su sada tamo, i sada idu na treću destinaciju koju su neki naši novinari posjetili svojevremeno. Dakle, vidite, uočite, i oni ukažu koliko u Crnoj Gori imate šansi da kreirate male biznise, da zaposlite ljude.”

Zašto greška nije ispravljena?

Vladin Biro za odnose s javnošću tvrdi da je njihova greška što je Lukšićev put bio tajna, dok ga u ponedjeljak nijesu objelodanili mediji.

Iz premijerovog kabineta je "Vijestima" saopšteno da su Lukšić i ministri do Maroka putovali Vladinim avionom

Lukšić, ministri Katnić i Kavarić, svi sa suprugama, odsjeli su u luksuznom kompleksu Aman rizortsa “Amanjena”, blizu Marakeša.

“Kako je dvodnevni boravak ostvaren na poziv hotelske grupe Aman rizorts, to znači da nijesmo imali značajni troškove posjete”, rekla je Đukanović Televiziji “Vijesti”.

Je li riječ o poklonu?

Po cjenovniku sa zvaničnog sajta, Aman rizorts u Maroku svojim gostima nudi smještaj od paviljona za 1.100 američkih dolara do kuće Al-Hambra koja košta 3.600 dolara za noć.

Cjenovnik na sajtu kompleksa Amanjena izgleda ovako:

  • Pavilion 1.100 $
  • Pavilion Bassin 1.200 $
  • Pavilion Piscine 2.000 $
  • Maison 2.700 $
  • Maison Jardin 3.150 $
  • Al-Hamra Maison 3.600 $
"Ne zalažem se ja za konkretnog investitora i njihovog profita. Zalažem se zato što 300 ili 400 ljudi živi od toga"

Radio Slobodna Evropa napominje da Aman i grčka Restis grupa duguju Budvanskoj rivijeri milion eura neplaćene godišnje rente za 2011. godinu i neizmirenog poreza na nepokretnosti.

Zbog tog duga su u Budvanskoj rivijeri, koja je vlasnik hotela Sveti Stefan i Miločer, zauzeli negativan stav povodom zahtjeva zakupaca za značajno umanjenje cijene zakupa za 2011. i 2012 . godinu.

Radio podsjeća da Aman i Grci traže i produženje roka zakupa koji je ugovorom iz 2007. ograničen na 30 godina.

Na put službenim avionom

Iz premijerovog kabineta je "Vijestima" saopšteno da su Lukšić, ministri i supruge do Maroka putovali Vladinim avionom, kako je i običaj kada zvaničnici idu na "radno putovanje".

Saopšteno je da su iz Vlade i pored toga provjeravali da li postoje komercijalni letovi, ali da ih do Maroka nije bilo.

Iz Vlade je saopšteno da premijer uvijek službeno putuje Vladinim avionom, osim kada je riječ o interkontinentalnim letovima.

Bonus video: