Uprava policije tvrdi da listing Darka Šarića nije falsifikovan kod njih

Oni su ponovili da originalne verzije listinga koje posjeduje Uprava policije ne odgovaraju listinzima koji su objavljeni
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 13:58h

Uprava policije odbacila je navode da je listing telefonskih komunkacija Darka Šarića falsifikovan u Upravi, ali ne isključuje mogućnost da je plasiran sa neke od adresa na koje je dostavljen.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal i korupciju, Đurđina Ivanović kazala je ranije da će Tužilaštvo u daljem toku postupka tražiti od policije da utvrdi identitet osobe u Upravi policije, koja je, kako je navela, s obzirom na svoja službena ovlašćenja bila u posjedu formata listinga koji je sačinila Uprava policije.

"Uprava policije odbacuje kao netačne i neosnovane špekulacije da je listing falsifikovan u Upravi policije", kaže se u saopštenju.

Uprava, kako su saopštili, zajedno sa drugim nadležnim organima, preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja i utvrđivanja svih činjenica radi identifikovanja lica ili više njih koje je unijelo netačne podatke u listinge telefonskih komunikacija Šarića i Nasera Keljmendija.

Oni su ponovili da originalne verzije listinga koje posjeduje Uprava policije ne odgovaraju listinzima koji su objavljeni, odnosno da oni koji su objavljeni u sebi sadrže neistinite podatke.

Iz Uprave je saopšteno da oni, i bilo koji drugi organ koji postupa u konkretnom slučaju, ne može reći precizno kada će osoba ili osobe koje su u listing unijele netačne podatke biti identifikovane.

Oni navode da su svi raspoloživi resursi Uprave policije stavljeni u funkciju efikasne istrage i utvrđivanja istine.

"S obzirom da su listinzi, radi vođenja regionalnih istraga, od strane Uprave policije a na zahtjev partnerskih službi, u utvrđenoj proceduri, izuzimani i dostavljani tim partnerskim službama van Crne Gore, a o čemu Uprava policije posjeduje i dokumentaciju, ne možemo isključiti mogućnost da su listinzi plasirani sa neke od tih adresa na koje su dostavljani", kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: