Opet izabrani Slobodan Stojanović i Slavka Maraš

Za nihov izbor glasali DPS-LP-BS, odbornika Narodne stranke Slaviše Guberinića, Demokratske srpske stranke Dragana Ostojića i nezavisnog odbornika Bobana Vujačić
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2011. 13:30h

Glasovima vladajuće koalicije DPS-LP-BS, odbornika Narodne stranke Slaviše Guberinića, Demokratske srpske stranke Dragana Ostojića i nezavisnog odbornika Bobana Vujačića, za predsjednika Skupštine Glavnog grada ponovo je izabran Slobodan Stojanović.

Za sekretara Skupštine izabrana je Slavka Maraš.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici SDP-a, a njihove opozicione kolege iz SNP-a, Nove, PzP i dva nezavisna odbornika napustila su zasjedanje prije glasanja.

Upravni sud je prošle nedjelje proglasio neustavnim izbor Stojanovića za predsjednika Skupštine, jer za njegov izbor nije bila sazvana posebna sejdnica sa tom tačkom dnevnog reda. Isti sud je tri dana ranije, po tužbi SDP-a proglasio nezakonitim izbor Maraševe za sekretara Skupštine.

Odbornici opozicije su kao jedino demokratsko rješenje predlagali raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora , te istakli da su pojedini odbornici vladajuće koalicije, iako svjesni da prave grešku, podržali izbor Stojanovića i Maraševe, iz “straha ili zbog viših interesa”.

Guberinić je kazao da su i prošlim izborom Maraševe za sekretara prekinuli bezakonje bivšeg predsjednika Skupštine Raška Konjevića, koje je trajalo godinu dana.

- Za nas je ovo glasanje bilo završeno i sticajem okolnosti, poštujući odluke Upravnog suda, mi smo samo uradili isto što i prije nekoliko mjeseci – istakao je on, naglasivši da NS na nivou Glavnog grada sa bilo kim neće praviti nikakve koalicije.

Galerija

Bonus video: