Fejsbuk grupa će na protestu u srijedu tražiti ostavke Lukšića i Čarapićke

Predstavnik Fejsbuk grupe Robert Velašević je kazao da su od Lukšića očekivali neophodne promjene, "da od virtuelnog postane stvarni premijer"
64 pregleda 0 komentar(a)
Fejsbuk protest, Foto: Boris Pejović
Fejsbuk protest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2011. 12:49h

Fejsbuk grupa “Uličnim protestima protiv mafije” zatražiće na današnjem protestu ispred zgrade crnogorske Vlade ostavku premijera Igora Lukšića i vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić, saopšteno je na pres konferenciji.

Predstavnik grupe Robert Velašević kazao je da nemaju dozvolu od Uprave policije za protestnu šetnju, ali da će uprkos tome slobodno prošetati ulicama glavnog grada.

“U Crnoj Gori, gdje zakon nije isti za sve i gdje mafijaš Milo Đukanović može da radi šta hoće, možemo i mi da šetamo kad hoćemo”, rekao je Velašević.

On je najavio da će okupljeni protestovati pored “sramnog Tužilaštva”, a proći će, kako je najavio, pored državne “TV Bastilje koja ovih dana sramno dijeli narod Crne Gore na Srbe i Crnogorce”.

“Mislili smo da je to vrijeme podjela davno iza nas”, poručio je Velašević.

Grupa studenata u protestu

Predstavnica grupe Ljubica Gojković najavila je da će se protestnoj šetnji pridružiti i novoosnovana grupa studenata, koja je nezadovoljna stanjem u Crnoj Gori, a koji se bore protiv korupcije koja je “opštepoznata u našoj zemlji”.

“I sama dajem glas prkosu, gdje buja korupcija i gdje je nezaposlenost iz dana u dan sve veća”, kazala je Gojković.

Predstavnici grupe su kazali i da su zadovoljni odzivom građana u prošlonedjeljenoj protestnoj šetnji, s obzirom na totalitarni režim koji vlada u Crnoj Gori

Bonus video: