Milačić: Zenka da napusti Vladu, opozicija ni po cijenu života sa onima koji žele Veliku Albaniju

5574 pregleda 41 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 07.03.2019. 10:21h

Prava Crna Gora poziva partiju koja čini Albanski forum, a dio je državne vlasti - Demokratsku uniju Albanaca, na čelu sa ministrom Mehmetom Zenkom - da napuste Đukanovića na republičkom nivou.

"Jedino tako ćemo svi biti sigurni da Albanski forum zaista ne priča u prazno, ili, političkim rječnikom rečeno “ne tvrdi pazar” pregovarajući sa opozicionim partijama, kako bi ili sada u okviru trenutne situacije, ili u budućnosti dobio više političkog “kolača” od Đukanovića", ocjenjuje Marko Milačić, predsjednik Prave.

Ukoliko konstituent Albanskog foruma ne napusti koaliciju sa DPS-om na državnom nivou, Milačić navodi da sva njihova kritika na račun partije Mila Đukanovića pada u vodu i predstavlja "neiskrenu politiku i zamajavanje prije svega sopstvenih birača, crnogorske opozicije, ali i cjelokupne javnosti".

"S tim u vezi, najdobronamjernije moramo da upozorimo - kao partija koju ne interesuju kozmetičke promjene i koja ne ćuti na važne teme, a ujedno ne želeći svadje u opoziciji - da upozorimo kolege da ukoliko bilo koja opoziciona partija posluži Albanskom forumu kao sredstvo za potkusurivanje u borbi sa DPS-om, ispašće naivna, ili, sudeći prema pulsu opozicionog korpusa - saučesnik u jednoj veoma opasnoj stvari. U Tuzima, nakon onakve proslave izborne pobjede - a to je svima, ako nije bilo i ranije, jasno - formirati koaliciju sa Albanskim forumom ne predstavlja opoziciju samo Milu Đukanoviću, već - i to je puna istina - ujedno i nacionalnim interesima Crne Gore", piše u saopštenju Milačića.

Dodaje da opozicione partije ne bi smjele formirati koalicije sa onim partijama koje su svoje glasove dobile na bazi UČK, odnosno OVK, ideologije.

" Što nikako nije puko i bezazleno slavlje i mladalački izliv emocija, već vrh ledenog brijega politike onih partija koje su pobijedile u Tuzima - ali i ne samo njih - koje žele Veliku, tj. Prirodnu Albaniju na ovim prostorima, a što rade pod direktnim patronatom Tirane i Prištine", zaključuje Milačić.

Bonus video: