Demokrate Kotor: Ostanak Jokića jedini zakonit i legitiman način razrješenja krize

592 pregleda 3 komentar(a)
Demokrate Kotor, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Kotor, Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornički klub Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Kotor saopštio je danas da je ostanak Vladimira Jokića na mjestu predsjednika Opštine jedini zakonit i legitiman način razrješenja krize

"Odbornički klub Demokrata u SO Kotor podržava inicijativu da se zakaže sjednica SO Kotor i donese Odluka o odlaganju primjene odluke o razrješenju predsjednika Opštine do donošenja odluke suda", navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Kotor.

Nosilac izborne liste "Nama možete vjerovati-SNP- dr Branko Ivanović" čija tri odbornika u lokalnom parlamentu Kotora daju podršku aktuelnoj lokalnoj vlasti koju čini koalicija Demokrate-URA-DF-SDP, Branko Ivanović pozvao je ranije danas sve političke partije u tom gradu da odblokiraju rad Opštine.

U saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Kotor se dodaje da kao i podnosioci inicijative, odbornici sa liste ,,NAMA MOŽETE VJEROVATI – SNP - DR BRANKO BAĆO IVANOVIĆ", i oni smatraju ovo jedinim zakonitim i legitimnim načinom razrješenja krize u Kotoru.

"A svako drugačije postupanje odbornika lokalne skupštine - izigravanjem izborne volje građana Kotora i političkom korupcijom. Prihvativši ovakvu inicijativu, odbornici bi pokazali da im je na prvom mjestu interes Kotora, a ne želja DPS, SDP, SD, LP i HGI da se nezakonito dokopaju vlasti u strahu od novih izbora, koji bi bili izvjesni uvođenjem prinudne uprave, a od kojih DPS Kotor opravdano strahuje, izbjegavajući ih koaliranjem sa SDP-om", navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Kotor.

Bonus video: