Husović: Crna Gora svjesna svojih obaveza

Husović je ocijenio da svi politički i društveni akteri na javnoj sceni moraju dati dodatni doprinos i napor u ispunjenju obaveza, i da će sve to uz pomoć partnera iz EU rezultirati ostvarenjem konačnog cilja, a to je pristupanje Crne Gore zajednici najrazvijenih zemalja u Evropi.
2139 pregleda 3 komentar(a)
Husović sa Varheljijem, Foto: Gov.me
Husović sa Varheljijem, Foto: Gov.me

Crna Gora je svjesna svojih obaveza u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU) i svih otvorenih pitanja kojima se mora pozabaviti u narednom periodu, kazao je potpredsjednik Vlade Rafet Husović u razgovoru sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Husović je poželeo dobrodošlicu Verheljiju uz očekivanje da će njegova posjeta dati novi inpuls aktivnostima pristupanja Crne Gore EU.

„Država Crna Gora je svjesna svojih obaveza u procesu pristupanja EU i svih otvorenih pitanja kojima se moramo pozabaviti u narednom periodu“, rekao je Husović.

On je ocijenio da svi politički i društveni akteri na javnoj sceni moraju dati dodatni doprinos i napor u ispunjenju obaveza, i da će sve to uz pomoć partnera iz EU rezultirati ostvarenjem konačnog cilja, a to je pristupanje Crne Gore zajednici najrazvijenih zemalja u Evropi.

„Ovdje moram naglasiti da i dalje postoje određene snage u Crnoj Gori, kao i van nje, koje uporno opstrujiraju ove procese, a naročito nakon učlanjenja Crne Gore u NATO alijansu“, kazao je Husović.

Varhelji je, kako se navodi, istakao da je njegova posjeta pravi signal da EU želi da zajednički radi sa Crnom Gorom u procesu njenog pristupanja.

On je ponovio svoj stav da će učineti sve da bar jedna država pristupi Uniji tokom njegovog mandata.

„Danas sam tu da prenesem tu poruku, da želimo da sarađujemo, ali i da to znači puno više rada i zalaganja u ispunjenju obaveza“, istakao je Varhelji.

Sagovornici su se saglasali da je potreban ozbiljan dijalog unutar institucija države Crne Gore kako bi se prevazišla trenutna situacija i kako bi Crna Gora što prije nastavila svoj evropski put

Bonus video: