Bulatović prijeti otkazom “snimatelju” DF-a

Potpredsjednik Opštine Budva pokrenuo postupak kako bi se utvrdilo ko je snimak sa nadzorne kamere dostavio “partijskom portalu”
9695 pregleda 13 komentar(a)
Priča ima više aspekata: Vladimir Bulatović, Foto: Vuk Lajović
Priča ima više aspekata: Vladimir Bulatović, Foto: Vuk Lajović

Potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović pokrenuo je postupak kako bi se utvrdilo ko je snimak sa opštinske nadzorne kamere proslijedio portalu Borba i, tvrdi nezakonito, to iskoristio za politički obračun Demokratskog fronta sa Crnogorskom koja je pokrenula inicijativu za smjenu prvog čovjeka Budve Marka Bata Carevića.

Zbog navodno grubih kršenja ovlašćenja, Bulatović ističe odgovorni za objavljivanje snimka neće moći da bude zaposlen u Opštini.

Na objavljenom snimku da se naslutiti da je Bulatović, lider budvanskog odbora Crnogorske, izbjegao susret sa Carevićem ispred službenog ulaza u zgradu Skupštine opštine. Bulatović je navodno kasnio na posao, a kada je vidio Carevića, koji je bio na trotoaru pored službenog parkinga, okrenuo se i otišao.

Na snimku nadzorne kamere koja se nalazi na fasadi na prvom spratu zgrade Opštine, gdje su kancelarije Carevića, teško se mogu vidjeti lica osoba, odnosno samo onaj ko zna o čemu je riječ može utvrditi da su na njemu Bulatović i Carević.

“Samo objavljivanje snimka nadzorne kamere Opštine Budva na partijskom portalu DF (Borba.me) prije svega govori o njima samima. Objavljivanje istog u sebi ima više elemenata: profesionalni, politički i na kraju personalni odnos prema istoj materiji. Ovom prilikom ću se zadržati na prvom aspektu. Profesionalno su prekršena sva interna pravila i procedure koje je propisao upravo predsjednik Opštine, a koja su javno dostupna na portalu Opštine Budva. Kao potpredsjednik Opštine, pokrenuo sam postupak za utvrđivanje ko je prekoračio ovlaštenja, izuzeo snimak sa sigurnosne kamere i na koji način je snimak postao dostupan portalu“, kazao je za “Vijesti“ Bulatović.

Dodaje da je jasno da je došlo do prekoračenja ovlaštenja svih involviranih službenika Opštine, te da isti ne mogu dalje da obavljaju svoje funkcije, što će se sprovesti kroz redovne procedure.

“Nakon toga će nadležni organi sprovesti ostale postupke koji se tiču objavljivanja snimka sa nadzora obavezno štićenih objekata, u šta po zakonu spadaju i prostorije lokalne samouprave. Naravno, simptomatično je i to što od svih kamera u Opštini jedina koja trenutno radi je kamera sa koje je izuzet snimak, upravo sa jasnim ciljem, dok su ostale ugašene sa namjerom da se onemogući uvid u kretanje osoba koje nisu zaposlene po opštinskim prostorijema, kao i uvid u poštovanje mjera propisanih od strane Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti“, kazao je Bulatović i najavio da će u srijedu u podne održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o političkom i personalnom aspektu situacije.

Iz Opštine juče nijesu htjeli da komentarišu kako se snimak sa nadzorne kamere našao u medijima.

Crnogorska je pokrenula inicijativu za smjenu Carevića, a nezvanično se pominje da je dobila podršku opozicionog DPS-a i SD-a, te da joj praktično fali samo jedan odbornički glas da pet mjeseci prije isteka mandata smijeni prvog čovjeka Budve. Demokratski front sa druge strane najavio je da će smijeniti Bulatovića, te ostali kadar Crnogorske, zbog šurovanja sa DPS-om i prekrajanja izborne volje građana, nalik kotorskom scenariju. Crnogorska je ušla u koaliciju u julu 2018. godine, a DF im je prepustio fotelje koje su do tada pokrivali njihovi funkcioneri.

Bonus video: