Radović nudi ostavku, isto očekuje i od Carevića

Radović je na sastanak pozvao sve potpisnike aneksa koalicionog sporazuma iz jula 2018 - Demokratsku Crnu Goru, Demokratski front, GP URA, Crnogorsku, kao i nekadašnje predstavnike SNP-a
1735 pregleda 2 komentar(a)
Na sastanak pozvao potpisnike aneksa koalicionog sporazuma: Radović, Foto: Vuk Lajović
Na sastanak pozvao potpisnike aneksa koalicionog sporazuma: Radović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović zakazao je za sjutra sastanak koalicionih partnera kako bi se riješila politička kriza u toj opštini.

Radović je na sastanak pozvao sve potpisnike aneksa koalicionog sporazuma iz jula 2018 - Demokratsku Crnu Goru, Demokratski front, GP URA, Crnogorsku, kao i nekadašnje predstavnike SNP-a.

Na sastanak nije pozvao nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, koji je potpisnik koalicionog sporazuma iz 2016, ali ne i aneksa.

Radović navodi da će koalicionim partnerima ponuditi ostavku, te da očekuje da će to isto uraditi i gradonačelnik Marko Carević, koji je gostujući na lokalnoj TV, prema njegovim riječima, prihvatio ponudu da i on da ostavku.

Marko Carević
Carević(Foto: Vuk Lajović)

„Ja sam gostujući na TV Budva dao model izlaska iz političke krize i ponudio svoju ostavku, što je prihvatio i gospodin Carević. I tada sam kazao da ako smo mi rješenje problema, da treba da podnesemo ostavku“, kazao je Radović.

On je dao izjavu odmah nakon posjete ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

Carević nije htio da komentariše najnoviju inicijativu Radovića.

Crnogorska je krajem aprila podnijela incijativu za smjenu Carevića za koju je dobila podršku 16 odbornika – tri iz svoje partije, jednog iz Socijaldemokrata, nezavisnog odbornika Džakovića i 11 od ukupno 12 odbornika DPS-a.

Odbornik Gojko Ljubanović čiji je glas presudan nije potpisao incijativu, ali je potpis stavio na inicijativu svoje partije za smjenu Radovića, koja je dobila podršku 17 odbornika.

Radović je odbio zahtjeve za sazivanje hitne sjednice lokalnog parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o razrješenju predsjednika Opštine.

On je odluku obrazložio time da se Crnogorska u inicijativi nije pozvala na odgovarajući član Poslovnika SO Budva.

Sa druge strane Demokratski front prikuplja potpise odbornika za predlog o skraćenju mandata aktulenom odborničkom sazivu, koji je inicirao gradonačelnik Carević.

Iako je predlog formalno trebalo da bude predat još krajem prošle sedmice, to je odloženo, uz izgovor da će to procesuirati do kraja ove sedmice.

U odborničkom sazivu juče je došlo do promjene.

Valentina Tadić, koja je bila nezavisna odbornica, nakon što je napustila Pokret za promjene, vratila je odbornički mandat Demokratskom frontu koji će postaviti novog odbornika.

I nezavisni odbornik Goran Pejović, nekadašnji član SNP-a vratio je mandat, a njegovo mjesto popuniće lider budvanskog SNP-a Krsto Rađenović.

Bonus video: