Darmanović čestitao stupanje na dužnost novoimenovanom ambasadoru Slovačke

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) su saopštili i da je Darmanović izrazio uvjerenje da će tokom mandata Gandela prijateljski odnosi Crne Gore i Slovačke biti dodatno unaprijeđeni

2038 pregleda 0 komentar(a)
Gandel i Daramanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Gandel i Daramanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović je čestitao novoimenovanom ambasadoru Slovačke Borisu Gandelu stupanje na dužnost, koji je bio u resornom ministarstvu u nastupnoj posjeti.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) su saopštili i da je Darmanović izrazio uvjerenje da će tokom mandata Gandela prijateljski odnosi Crne Gore i Slovačke biti dodatno unaprijeđeni.

Tokom sastanka je ocijenjeno da dvije države imaju odličnu saradnju, koja je osnažena redovnim političkim kontaktima, te predstavlja potvrdu snažnog partnerstva.

Šef crnogorske diplomatije je podsjetio na kontinuiranu podršku Slovačke tokom reformskih i integracionih procesa, posebno ističući njen značaj tokom ostvarivanja članstva u NATO i tokom procesa pregovora sa EU.

"U kontekstu borbe protiv Kovid-19, ministar Darmanović je zahvalio na donaciji Slovačke zdravstvenom sistemu Crne Gore, ocjenjujući taj gest kao dokaz prijateljstva i solidarnosti. Zahvalivši na dobrodošlici, ambasador Gandel je pozdravio intenzitet kontakata i sveobuhvatnu saradnju Crne Gore i Slovačke, ukazujući na potencijale za njeno snaženje u domenu ekonomije i razvojne pomoći. Komentarišući nedavno održane parlamentarne izbore u Slovačkoj, posebno je naglasio da Zapadni Balkan ostaje prioritetno na agendi slovačke spoljne politike", saopšteno je iz MVP.

Oni su dodali da su Darmanović i Gandel izrazili zadovoljstvo solidarnošću koju je Evropa pokazala suočavajući se sa izazovom koronavirusa, ali i pomoći koju je ovom prilikom opredijelila za Zapadni Balkan, što predstavlja jasan pokazatelj posvećenosti Brisela regionu.

Bonus video: