Kusovac: Kružni tok u Kukuljini biće gotov do kraja juna

Kusovac je poručio da su od započeta tri, do sada završili dva krupna toka na Jadranskoj magistrali kroz Tivat i da je onaj u Kukuljini "pretrpio kašnjenja u trajanju od par mjeseci"

895 pregleda 1 komentar(a)
Siniša Kusovac, Foto: Opština Tivat
Siniša Kusovac, Foto: Opština Tivat

Kružni tok u Kukuljini biće gotov do kraja juna, a "pitanje je dana" kada će to biti slučaj i sa novim multifunkcionalnim objektom na Seljanovu i kompleksom sportskih terena u Donjoj Lastvi, poručio je gradonačenik Tivta Siniša Kusovac (DPS).

On je to saopštio odgovarajući na prozivke opozicione građanske liste "Narod pojeđuje" koja je pored ostaloga, optužila aktielnu tivatsku DPS-SD-HGI lokalnu upravu za nesposobnost i neznanje jer još nije gotova izgradnja kružnog toka u Kukuljini vrijedna preko 700.000 eura, a koja je započeta 5. decembra 2019. godine sa ugovorenim okom za izvđonjenje radova od 65 dana.

"Skadar u Kukuljini" kako Tivćani zovu ovu raskrsnicu ni do danas nije završen uprkos brojnim obećanjima lokalne uprave da će to dogoditi prvo u martu, potom aprilu, pa onda do kraja maja, a gradilište je u međuvremenu odnijelo i živote dva mladića iz Srbije koji su na njemu 30.maja doživjeli tragičnu saobraćajnu nesreću.

Kusovac je poručio da su od započeta tri, do sada završili dva krupna toka na Jadranskoj magistrali kroz Tivat i da je onaj u Kukuljini "pretrpio kašnjenja u trajanju od par mjeseci".

"U pitanju je kompleksan projekat koji je izuzev površinskih radova, iznjedrio dodatne radove, budući da se nalazi na mjestu strateški veoma važnih napojnih kablova i cjevovoda. Rješavanje ovih okolnosti podrazumijeva složene procedure, koje će biti okončane i cjelokupan posao će do kraja ovog mjeseca biti završen, a kompletna infrastruktura i nad zemljom i pod zemljom biće nova i funkcionalna. Ovi će radovi, na koncu biti vrijedni strpljenja koje su građani pokazali. Ova tri kružna toka vrijede 1.200.000 eura, a jednom završeni predstavljaće početak i pretpostavku daljeg razvoja saobraćajne mreže u Tivtu", saopštio je gradonačenik ističući da od liste "Narod pobjeđuje" "ne očekujem dobru namjeru, ali istinu od onih koji se na nju konstatno pozivaju, svakako".

"Pitanje je dana kada ćemo otvoriti sasvim nov objekat na Seljanovu u kojem će biti smješteni Centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i opštinska organizacija Crvenog krsta Tivat. Neuslovan, decenijama star montažni objekat zamjenjen je savremenim i prostranim objektom, koji je izgrađen po svim savremenim standardima, a tako da odgovori na potrebe najosjetljivijeg dijela populacije. Pitanje je dana kada će djeca i tivatski sportisti početi da koriste renovirane terene i igrališta. Gotovo je za nama, investicioni ciklus vrijedan oko 4.000.000 eura i ljude koji na ovim projektima rade ne bih omalovažavavao, već bih im zahvalio na trudu i predanosti koji su pokazali, imajući u vidu da smo u relativnom kratkom periodu, kraju uspjeli privesti, za grad veoma važne projekte", istakao je Kusovac.

Dodao je da mu je namjera o tome "informisati građane i kataklizmične slike koje stvara opozicija, ipak zamjeniti realnim pogledom na sve ostvareno".

Osvrćući se na prozivke od strane opozicije da je lokalna vklast nedovoljno uradila za ublažavanje teških ekonomskih polsjedica od krize sa koronavirusom, Kusovac je ocijenio da je loša turistička sezona "realan problem koji će nas sve zadesiti, iz objektivne nemogućnosti da se sezona odvija onako kako svi mi to priželjkujemo".

"Na žalost, jednokratne socijalne pomoći najugroženijima neće rješiti veliki problem nedolaska turista. Oni kojima je ovaj vid pomoći potreban i nužan, već su u našim evidencijama i u kontaktu sa nadležnim opštinskim organom. Međutim, velika većina građana koja živi od turizma neminovno će osjetiti posljedice nepogode koja muči sve svjetske turističke destinacije i mi smo uvođenjem poreskih olakšica, u mjeri u kojoj to možemo, pružili ruku pomoći svim građanima. Situaciju ćemo pratiti i ukoliko je potrebno predlagati nove mjere i aktivnosti", obećao je Kusovac.

Bonus video: